Milyen hosszú csíkot lehet húzni egy újonnan vett tollal szerintetek?
Figyelt kérdés
2010. szept. 21. 14:44
3/8 A kérdező kommentje:
miért?:O szerintem teljesen érdekes kérdés... lehet 1 kilóméter vagy esetleg több?
2010. szept. 21. 15:36
4/8 anonim válasza:
Egy atlagos minosegu es meretu tollal 4,76 km hosszu vonal huzhato.
5/8 anonim válasza:
Ezt mondjuk elég nehéz megmondani, mert viszonylag tág határok közt mozoghat. A vonal szélessége olyan 0,4-0,7 mm közt lehet, a tintaréteg vastagsága valószínűleg a mikrométeres tartományba esik, de valószínűleg a tintától nagyon függ. De most vegyük 10 mikrométernek, hasraütés alapon, és tekintsük 0,5 mm-nek a vonal szélességét. Ekkor egy 1 km (kilométer rövid o-val van ám!) szakasz térfogata 0,5 mm * 10 um * 1 km, ezeket kiszámolva pont 5 cm3-t kapunk. Szerintem egy tollba körülbelül 0,5-1 cm3 tintát raknak, szóval ha a kiindulási számok stimmelnek, akkor 100-200 méter csík húzható vele. De ugyebár a tinta vastagságot csak becsültem, és ha 10 helyett 1 mikrométer, akkor ugyanaz a toll máris meghúzhat 1-2 km-t.
6/8 anonim válasza:
vegtelen csikot huzhatsz vele.. mint az ujjaddal :))
7/8 anonim válasza:
stabilo marathonnal 5,5 km-t :D
8/8 anonim válasza:
Nem, a marathonnal 42196 métert. Innen kapta a nevét. Letesztelik az összes példányt gyártás után, és úgy kerül a boltba!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!