A jövőben a bűnöző-, és antiszociális egyének személyiségét lehetséges lesz "újraírni"/radikálisan megváltoztatni (ahelyett, hogy sokéves börtönbüntetéssel akarnák őket rehabilitálni-jó útra téríteni)?
A lobotómia pont egy ilyen eljárás, amit személyiségzavaros emberek kezelésére lehetne alkalmazni.
"személyiségzavaros emberek kezelésére lehetne alkalmazni."
Lehetne, ha a hatásos gyógymód lenne. De semmivel sem több a kőkorszaki koponyalékelésnél.
12:58-as
Az lehet, hogy semmivel sem több egy kőkorszaki koponyalékelésnél, de egy pár évig tartó dutyiban eltöltött "wellness nyaralásnál" azért talán hatásosabb lenne.
Persze, ott vannak a pszichiátriák is, de tegyük hozzá, hogy azoknak is véges a befogadóképessége. (Nem mintha ott nem történnének fura dolgok.)
Ugyan sok etikai kérdést felvet a téma, de én pl. nagyobb biztonságban érezném magam, ha a gyilkos bűnözők agyilag egy "szobanövény" szintjére lennének leredukálva, mint sem szabadlábon járkáljanak időzített "bombaként" ártatlan emberek között.
Értem én, hogy a bűnözőknek is vannak jogaik, sőt... de amúgy a brutálisan megölt emberek hozzátartozóival ki fog törődni?
(#6) 13:27-es
Elfogadom az érvelést, mivel jogos.
Ha egy olyan büntetési formát alkalmaznak személyeken, ami visszafordíthatatlan kategóriába sorolható (pl. halálbüntetés), akkor a végső ítéletet nagyon sok konkrét bizonyíték alapján határozzák meg.(Pontosan azért, hogy ez a "véletlen" ne történjen meg.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!