Mit takar az arany ékszereknél a brómositás?
Figyelt kérdés
ugy értem mit jelent a bromositás és hogy néz ki egy brómositott ékszer? neten nem találtam semmit róla. köszi előre is.2008. dec. 18. 14:44
1/9 anonim válasza:
A brómmal oldják az aranyat. Nincs olyan, hogy brómosított arany.
2/9 A kérdező kommentje:
a tesómék jegygyürüjét ötvös készitette és bromositotta, a gyürü fehér arany a két széle közepe sárga, de a fehérarany része nagyon szürke, majdnem higany szinű, ezért szerettem volna tudni mi lehet a bromositás, mert nem lehet hogy pont azért ilyen mert a fehérarany igazábol sárga arany brommal oldva? és azér csúnya?
2008. dec. 18. 14:59
3/9 A kérdező kommentje:
azért csúnyát akartam irni.
2008. dec. 18. 14:59
4/9 anonim válasza:
En aranymuves vagyok de meg sose hallottam bromositasrol.Egyebkent az aranyat a kiralyviz oldja,errol nem irok bovebben,utana lehet nezni a neten.A feher arany ugy keszul hogy pl. ha 14 karatos feher aranyat akarunk eloallitani akkor magasabb karatszamu sarga aranyat keverunk ezusttel es egy acelos keverekkel,onnan a matt higanyszine, annyi otvozetet teszunk hozza amig eleri a kivant karatszamot.Hogy megorizze a feherarany ezt a szint,altalaban rhodiummal galvanizaljuk.
5/9 anonim válasza:
Bocsánat az OFF-ért. De az aranyat nem higannyal oldja az aranyműves? Nekem nem ez a szakmám, de tanultam ezt-azt. A bróm is oldja, de ezt ritkán használják.
6/9 anonim válasza:
A higany az aranyat tartalmazo ercbol vonja ki az aranyat bizonyos kemiai reakciok segitsegevel,tehat nem oldja fel.
7/9 anonim válasza:
Hat ha csunya is a gyuru, es az aranymuves valaszolo is azt irta, hogy errol a bromositasrol o meg nem hallott, akkor a tesodekat szepen atvertek.
Hihetetlen, komolyan mondom. De vigyetek vissza a gyurut, es mondjatok meg az uzletben, hogy atlettetek verve. Felhaborito!!!
Kivancsi vagyok mit inteztetek, majd ird meg, legyszi. De mindenkepp vigyetek vissza, vagy jelentsetek fel, mert ez atveres!!!
8/9 A kérdező kommentje:
Holnap találkozom tesómékkal és megmondom nekik, hogy nincs is ilyen, az is gyanus nekem hogy 65 ezerért készitette el a két gyürüt, a westwndben ugyanolyan kinézetűt igazi szép fehérarannyal 74-ért láttam, és az övéké elég vékonyka ahoz képest, hogyan lehet megtudni hány karátos ? ha beviszik egy ékszerüzletbe tudnak segiteni? mert aki csinálta az maszekolt. szerintem is átverték őket, ugy sajnálom szegényeket, tesómnak sem tetszik, de ugytünik a menyasszonya elégedett. nem tudom mert megbántani sem akarom hogy csunya a gyürüjük, de tegnap mondtam tesómnak én elvinném egy ékszerészhez egyátalán arany e az a fehérarany. mindenkinek köszönöm, és majd irok mi történt velük.
2008. dec. 19. 11:02
9/9 anonim válasza:
Hany karatosra kertek,mert ha 14-est akkor bele kell legyen verve ket pecset,az egyik egy 14k.vagy 585%-os jelzes+az ekszeresz sajat markaja,ha 18-as akkor szinten egy olyan pecset hogy 18k.vagy az hogy 750%+az ekszeresz sajat pecsetje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!