Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Milyen magyarázata lehet...

Milyen magyarázata lehet annak, hogyha hidegem van (át vagyok valamelyest fázva), akkor pisilnem kell? Valamint miért vagyok szomjas, amikor át vagyok fázva?

Figyelt kérdés

A kérdésre (tényre) keresem a magyarázatot. Tudományos magyarázatot várok! Aki kételkedik abban, hogy én valóban ezt tapasztalom, az legyen szíves menjen tovább másik kérdésre!

Aki pedig marad a válaszolók közül, az:

ILLEDELMESEN és értelemmel telve legyen szíves válaszolni! Ez nem oly nagy kérés, de nem mindenki tud eleget tenni e kicsin kérésemnek, ezért próbálkozok elkerülni a nemkívánatos válaszolókat!

Megértésüket az ilyen válaszolóknak köszönöm, noha nem remélek megértést, csak indulatot.

Nem arról van szó, hogy régen ittam vagy, hogy ettem valamit, ami miatt jobban kívánom a folyadékot, sem nem szárítom meleggel az arcomat, hogy felmelegedjek - tehát nem amiatt szárad a szájam. Ezeket is vegyétek tényként! Köszönöm!

2022. ápr. 21. 09:54
 1/4 anonim ***** válasza:
97%
Hideg diurézis - Ha az ember fázik, a szervezet igyekszik megóvni a belső szerveket a lehűléstől, leszűkíti a vérereket, amivel minimalizálni tudja a bőrfelszín közelébe jutó vér mennyiségét és a hőleadást.Ennek következtében azonban a vérnyomás emelkedik, hiszen a vérnek kisebb keresztmetszetű ereken kell átfolynia. A szervezet automatikusan igyekszik csökkenteni a vérnyomást, tehát a vérből kiszűri a felesleges folyadékot, amihez a vesék fokozott működésére van szükség. Az eddig leírt szép hosszú folyamat eredményeképpen pedig jelentkezik a vizelési inger.
2022. ápr. 21. 10:14
 2/4 A kérdező kommentje:

ELKÉPESZTŐ!!

NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM AZ ÉRTELMES ÉS FELETTÉBB HASZNOS VÁLASZT! S AZ IDŐDET IS!

És akkor ezért van az is, hogy a szájhoz nem jut elegendő folyadék / nedvesség a vérrel együtt, ugye?

2022. ápr. 21. 15:29
 3/4 A nagy Levin ***** válasza:
100%
#2 ha megnövekszik a leadott folyadék mennyisége, és nincs kellően pótolva, akkor a szervezet el kezd kiszáradni. Ennek egyik jele a száj kiszáradása. Az okosabbak majd kijavítanak, ha nem így van, de szerintem azért, mert a szervezet előbb a kevésbé fontos helyekről vonja el a vizet.
2022. ápr. 21. 17:15
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

1#szerintem ugyan ezzel a mechanizmussal kapok vizelési ingert ha ideges vagyok.

(Csak ugye ott a stressz miatt húzodnak össze az erek)

2022. ápr. 22. 11:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!