Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Lehetnek ugyanilyen emberek...

Lehetnek ugyanilyen emberek mint mi?

Figyelt kérdés
Mármint,lehetnek más bolygókon mondjuk több száz millió fényévnyire vagy még annál távolabb ilyen emberek mint mi?Ugyanilyen élettel ugyanígy teljesen?
2010. szept. 15. 11:56
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
66%
Szerintem minimális az esélye a mai ismereteink szerint.
2010. szept. 15. 12:12
 2/15 A kérdező kommentje:
Az egész univerzumban,a sok sok bolygó közül egyetlen egyen van ilyen élet mint itt nálunk? Ez olyan furcsa.
2010. szept. 15. 12:20
 3/15 anonim ***** válasza:
89%
szerintem ha a bolygó ugyanolyan mint ez, akkor gondolom ott is hasonló emberek alakultak ki mint itt, bár anynira nem vágom az evolúció témát, de gondolom hogy ugyanolyan körülmények között ugyanolyan egyedek fejlődnek ki, vagy nem?
2010. szept. 15. 12:39
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
persze hacsak nem történt közben valamilyen környezeti katasztrófa, vagy akármi, ami befolyásolta volna őket, az is lehet hogy közben valami űrből érkező sugárzás hatásár mutálódtak a sejtek és teljesen másmilyen emberek alakultak ki.. de szerintem testalkatra nagyjából akkor is hasonlítanának az itteniekhez, hiszen a testalkalt az környezettől függ hogy milyenre alakult.
2010. szept. 15. 12:41
 5/15 anonim válasza:
83%
Szerintem vannak, ha nem pont olyanok is mint mi, amit remélek is.Nem gondolhatjuk komolyan, h csak mi vagyunk az egész univerzumban.
2010. szept. 15. 13:12
 6/15 anonim ***** válasza:
83%

Ahhoz is rengeteg véletlen kellett h mi ilyenek legyünk, ezen a bolygón is alakulhatott volna másképp az élővilág.

De ha van az Univerzumban sok ezermilliárd bolygó ami szinte pont olyan mint a Föld, akkor a nagy számok törvénye alapján vannak köztük olyanok amiknek élőlényei nagyjából hasonlóak hozzánk.

2010. szept. 15. 13:32
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Azt én sem tagadom, hogy létezik máshol is élet az univerzumban, de szerintem annak, hogy az az élet pont olyan embert alkosson, mint mi, ahhoz nagyon nagy szerencse kell.

Már eleve az élet kialakulásakor a Földnek redukáló légköre volt. Ha egy bolygónak ugyanolyan a pályálya (évszakok, éghajlta miatt), mint a Földnek, és ugyanazok a hatások érvényesülnek, mint anno a földön, akkor az őslevesben kialakulhatnak az első sejtek. Feltételezni kell, hogy az élet ott is szén alapú, hogy a katalizátorok a fehérjék lesznek, hogy az örökítőanyag a DNS, hogy ugyanazok a bázisok jelenjenek meg és ugyanúgy legyenek kódolva a tulajdonságok, mint nálunk. Feltételezni kell, hogy az ősbacik az őslevesben egyszer csak oxigénes légkört alakítnak ki, ami aztán lehetővé teszi a további életformák kialakulását. Feltételezzük az endoszimbiózis létrejöttét (bár ez ma már néhol meghaladott nézetnek minősül), stb... És még csak az eukarióták megjeneésénél tartunk, hol van még az ember???

Szerintem RENGETEG véletlen egybeesésnek kell összejátszania ahhoz, hogy olyan emberek fejlődjenek ki egy bolygón, mint a földi emberek.

2010. szept. 15. 13:33
 8/15 anonim ***** válasza:
Igen, el lehet úgy képzeni hogy van egy terem 10 ezer ajtóval, minden ajtó mögött egy másik terem 10 ezer ajtóval, és így tovább 10 ezerszer, és az utolsó ajtó mögött vagyunk mi. Van rá esély hogy máshol is így fejlődött az élet, csak nagyon nagyon kicsi.
2010. szept. 15. 13:40
 9/15 anonim ***** válasza:
87%
Az, hogy máshol is kifejlődött az élet, tutibiztos. Nem igazán vonható kétségbe. Viszont annak az esélye, hogy ugyan ilyen mint itt, iszonyatosan kicsi. Túl sok változó miatt alakult így minden, nagyon pici a valószínűsége annak, hogy máshol ugyan ilyen idősorrendben, ugyan ilyen események zajlottak volna le a bolygón.
2010. szept. 15. 13:44
 10/15 hollófernyiges ***** válasza:
100%
A tudomány jelenlegi állása szerint ha itt a Földön újra futtatnánk az evolúciót, akkor is más lenne a végeredmény. Nem gyökeresen más, de más. Hogy csak a kréta-végi dinoszaurusz-kihalásra utaljak, ha nincs meteor ma egészen más lenne az élővilág.
2010. szept. 15. 14:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!