Lehetnek ugyanilyen emberek mint mi?
Ahhoz is rengeteg véletlen kellett h mi ilyenek legyünk, ezen a bolygón is alakulhatott volna másképp az élővilág.
De ha van az Univerzumban sok ezermilliárd bolygó ami szinte pont olyan mint a Föld, akkor a nagy számok törvénye alapján vannak köztük olyanok amiknek élőlényei nagyjából hasonlóak hozzánk.
Azt én sem tagadom, hogy létezik máshol is élet az univerzumban, de szerintem annak, hogy az az élet pont olyan embert alkosson, mint mi, ahhoz nagyon nagy szerencse kell.
Már eleve az élet kialakulásakor a Földnek redukáló légköre volt. Ha egy bolygónak ugyanolyan a pályálya (évszakok, éghajlta miatt), mint a Földnek, és ugyanazok a hatások érvényesülnek, mint anno a földön, akkor az őslevesben kialakulhatnak az első sejtek. Feltételezni kell, hogy az élet ott is szén alapú, hogy a katalizátorok a fehérjék lesznek, hogy az örökítőanyag a DNS, hogy ugyanazok a bázisok jelenjenek meg és ugyanúgy legyenek kódolva a tulajdonságok, mint nálunk. Feltételezni kell, hogy az ősbacik az őslevesben egyszer csak oxigénes légkört alakítnak ki, ami aztán lehetővé teszi a további életformák kialakulását. Feltételezzük az endoszimbiózis létrejöttét (bár ez ma már néhol meghaladott nézetnek minősül), stb... És még csak az eukarióták megjeneésénél tartunk, hol van még az ember???
Szerintem RENGETEG véletlen egybeesésnek kell összejátszania ahhoz, hogy olyan emberek fejlődjenek ki egy bolygón, mint a földi emberek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!