Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Könyv vagy applikáció ér el...

Könyv vagy applikáció ér el több embert manapság? Van erről valamilyen felmérés?

Figyelt kérdés
Egy meghatározott témakörben tervezek ismeretterjesztő anyagot kiadni, ami szerintem bárki számára érdekes lehet. Van valami felmérés arról hogy manapság egy könyv vagy egy mobil applikáció ér el több embert?

2022. jan. 10. 02:00
 1/5 anonim ***** válasza:
39%
App. A könyv manapság luxuscikk.
2022. jan. 10. 03:43
 2/5 anonim válasza:
32%
Szerintem is az app. Sajnos akármennyire könyv párti vagyok,de csak nagyon ritkán tudok venni mert, valóban luxuscikk.
2022. jan. 10. 04:18
 3/5 anonim válasza:
11%
Akkor is ha 4-5 ezer van belőle mármint könyből (házikönytár)
2022. jan. 10. 07:45
 4/5 anonim ***** válasza:

Az app önmagában szerintem nem. Azt is kell reklámozni, hogy valahogy tudomást szerezzenek róla.

Ha maga a témád már ismert és választani kell, hogy egy ingyenes appot (ingyenes lenne?) töltsenek le vagy vegyenek egy könyvet, akkor nyilván az ingyenes megoldást választanák sokan.

De az app mellé is kell közösségi platformok, honlap. Appot se szeretnek sokan használni. Sokkal egyszerűbb valahol összefüggően elolvasni az ismeretterjesztő anyagodat, mint egy appban babrálni. Legalábbis én úgy tapasztalom, hogy kevés valóban jól használható, hasznos app van.

2022. jan. 10. 10:17
 5/5 anonim ***** válasza:

Ugyanúgy, ahogy a könyvedről se fog senki értesülni, ha nem teszed ki egy könyvesbolt polcára és mellette nem hirdeted is, az appodat sem biztos, hogy akár egyetlen egy ember is le fogja tölteni csak mert elérhető az alkalmazásboltban egy csomó másik alkalmazás mellett. Ugyanez igaz ebookra, weboldalra, blogra, YouTube videóra és minden másra is.

Mindegy, hogy milyen formában és hol teszed közzé a tartalmadat, azt megtalálni csak akkor fogja bárki is, ha kellő ügyességgel és tudatossággal gondoskodsz róla, hogy az érdeklődők meg is tudják találni azt. Bizonyos felületek, rendszerek jobb elérhetőséget biztosítanak a rajtuk közzétett tartalmaknak, de önmagukban akkor sem garantálják a sikert.

Egyáltalán mit értesz te "könyv" alatt? Papír könyvet, e-bookot, hangoskönyvet? Ezek mind más formátumai ugyanannak a könyv tartalomnak, amiket más-más formákban és módokon lehet terjeszteni és jobbára más-más közönség is olvassa. Vannak, akiknek fontosabb, hogy papír alapon olvassák és akkor is megveszik inkább pénzért, ha akár ingyen is le lehet tölteni e-bookban, PDF-ben, vagy akárhogyan.

Azután, hogy már tudnak a létezéséről, attól is nagyban függ a válasz a kérdésre, hogy mennyire jól kivitelezett az alkalmazás, mennyire indokolt számomra az alkalmazást használni más alternatíva helyett?

Pl. egy csomó hír és egyéb weboldalnak van app változata, de ezek közül egy csomót egyáltalán nem feltétlenül kényelmesebb, egyszerűbb, használni, mint az eredeti weboldal változatot.

Ingyenes ebookot, alkalmazást, weboldalt, blogot, videót, stb. nagyon sokan használnak arra, hogy reklámozzanak valami mást, amiből bevételük is van. A kérdés mindig az, hogy mi a marketing stratégia, mi hogyan szolgálja az üzenet terjedését és mi hogyan térül meg végül.

2022. jan. 12. 19:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!