Test működése - Miért történhet ez?
A kérdésem úgy hangzik, hogy miért érzem este aktívnak magam, míg nappal (az esetek túlnyomó többségében) nem? Nem tudom, hogy pontosan mikor, de 20:00 után és 23:00 előtt valamikor egy meleg érzés tölt el, a szívdobbanásomat is valamelyest hallom és ekkor aktivizálódik az agyam. Ekkor kéne aludni készülni, tudom. El van csúszva az alvásom. 23:30 előtt csak nagyon ritka esetben szoktam aludni menni. Nem mozgok - ennek több oka van, tisztában vagyok azzal, hogy kellene mozogni, tehát ezt nem kell leírni a válaszban.
Nem kezdek este felé mozogni, sem nem rémisztő filmet, videót nézni vagy bármi mást, ami felpörgeti a vérkeringést. Aggódni se kezdek el rendszeresen 20:00 és 23:00 között. Dühöngeni sem dühöngök, szexuális életet sem élek ilyenkor, amikor pedig élek, az teljesen más érzés, különbséget tudok tenni közte és az említett érzés között.
Még annyit kiegészítésnek, hogy az ujjaim (amiket alig használok nap, mint nap) melegek lesznek. Ha tehát nem használom, este pedig szintén nem használom, akkor nem fizikai megerőltetéstől lesz RENDSZERESEN melegebb. Csípős ételt sem fogyasztok, ami felmelegítené a testemet. Se meleg, se hideg fürdőt vagy zuhanyt nem veszek. Gyógyszereket sem szedek. Nem dohányzom, nem iszok alkoholt. Nem tudok róla, hogy bármilyen betegségem lenne a véznaságon kívül, ami táplálékhiányból is fakad. És milyen meglepő, hogy amikor nem táplálkozok rendszeresen, akkor is elő szokott jönni ez a meleg érzés. NEM NEM LÁZAS VAGYOK, NEM VAGYOK COVIDOS!!! Érzem és hallom valamelyest a szívem lüktetését.
Nem tudom, hogy még mit írjak...
Tehát a kérdésem az, hogy Tudományosan milyen okai lehetnek? Nem csillagok állásai (jóslás, ilyen hangulat, olyan hangulat stb.) érdekel!!!
Azt is hozzá teszem még, hogy a kézfejeim olyannyira eressé válnak, mint amikor intenzív fizikai terhelést végez az ember - pedig ilyenről még csak megközelítőleg sincsen szó.
Nappal sosincs ilyen érzésem, kizárólag este az említett időszakban szokott elő jönni. Arra most nem emlékszem, hogy minden nap-e vagy csupán rendszeresen, de mindenképpen gyakran.
"miért érzem este aktívnak magam, míg nappal (az esetek túlnyomó többségében) nem?"
Azért, mert mint írod:
- El van csúszva az alvásom. 23:30 előtt csak nagyon ritka esetben szoktam aludni menni.
- Nem mozgok
-
"az ujjaim (amiket alig használok nap, mint nap)"
Hogyhogy alig használod? Mindenki használja az ujjait...
"véznaságon kívül, ami táplálékhiányból is fakad ... amikor nem táplálkozok rendszeresen"
Ha vézna vagy, akkor sosem táplálkozol elég rendszeresen, legalábbis nem elégségesen... Tisztázzuk: milyen magas vagy és hány kiló?
"NEM NEM LÁZAS VAGYOK, NEM VAGYOK COVIDOS!!!"
1. Miért ordítasz?
2. Honnan tudod, hogy nem vagy covidos? Lehet, hogy épp most kaptad el valakitől. Mikor volt a legutóbbi negatív teszted (amiről tudjuk, hogy nem 100%-os eredményt ad, tehát ha negatív, akkor is előfordulhat esetleg, hogy pozitív vagy...) és hol voltál, mit csináltál azóta?
"Érzem és hallom valamelyest a szívem lüktetését."
Erről nekem most már tényleg a pánikroham jut eszembe, annyira írod...
'Tudományosan milyen okai lehetnek? Nem ... (... ilyen hangulat, olyan hangulat stb.) érdekel!!!"
Hát pedig lehet, hogy pszichés eredetű, vagyis a hangulatodtól is függ... A pszichológia meg a pszichiátria is tudományágak.
"nappal amikor mozgok és pontosan ugyanabban a körülményekben vagyok, akkor nincsen ilyen melegem."
Eleve nincs az ember ugyanolyan körülmények között nappal meg este, hiszen nem mindegy, hogy mennyi ideje pihent, aludt utoljára. Bioritmus. Ez is tudományos valami.
"a kézfejeim olyannyira eressé válnak, mint amikor intenzív fizikai terhelést végez az ember"
Megvan: hipochondria. Túl sokat foglalkozol magaddal, a tested "tüneteivel", holott egyszerűen csak teszi a dolgát.
“t. Se meleg, se hideg fürdőt vagy zuhanyt nem veszek”
Akkor vegyél. Ápolatlanul mész lefeküdni???
Pfúj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!