Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Amit a pára mentesítő készülék...

Amit a pára mentesítő készülék összegyűjt vizet az mennyire tiszta?

Figyelt kérdés
Látszatra tisztábban tűnik mint a csapvíz.

2021. nov. 21. 13:23
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
36%

"Az ott tenyésző penészgombákkal, bacikkal együtt."

Ez a házam normál flórája. Ebből én kovászt csinálok, és a kenyeret is ezzel kelesztem. Szóval meg is eszem. Inni miért ne ihatnám?

Ugyanmár! Mindenki érzi a csúsztatást az elhangzottakban. Ott repked a levegőben, szabadon letüdőzhetem - az teljesen egészséges - de ugyanazt a repkedőt nehogy megigyam, mert beteg leszek tőle. Miután a gyomrom sósavas 1-es pH-jú közegébe lenyeltem.

Lehetséges, hogy a gyártók nem ajánlják meginni valami miatt. De, hogy nem azok miatt az indokok miatt, amik itt elhangzottak, az holtbiztos.

2021. nov. 22. 20:18
 12/17 anonim ***** válasza:

"Ha a lecsapódási felület előtt nincs valami hiperszuper filter, akkor ott lesz abban a vízben a szobalevegő minden pora, szutyka is, koncentráltan."

Ugyanannyira, mintha szabadon hagynál egy pohár vizet.

2021. nov. 22. 20:33
 13/17 anonim ***** válasza:

"Ugyanmár! Mindenki érzi a csúsztatást az elhangzottakban. Ott repked a levegőben, szabadon letüdőzhetem - az teljesen egészséges - de ugyanazt a repkedőt nehogy megigyam, mert beteg leszek tőle. Miután a gyomrom sósavas 1-es pH-jú közegébe lenyeltem."

Letüdőzni nem ugyanaz, mint az órák/napok óta ott álló vizet meginni.

2021. nov. 22. 20:35
 14/17 anonim ***** válasza:

11-es, marhára nem érted a téma lényegét! Természetesen a mikroorganizmusokat is letüdőzzük, de azokat a szervezetünk immunitása azonnal elintézi.

Viszont ha nem mikrofiltrált levegő megy a kondenzátorra, akkor az egyéb organikus szutyok+víz+spórák+idő kombinációja ihatatlan folyadékot képez az aktuális egészségügyi normatívák és a józan ész értelmében is!

2021. nov. 22. 20:38
 15/17 anonim ***** válasza:

Aha, persze. Én nem értem. Tehát ha letüdőzöm, akkor van immunrendszerem és az elintézi. De ha ugyanaz a gyomromba kerül, akkor nincs immunrendszerem. És beteg leszek. Már megbocsáss, de tanultam annyit mikrobiológiából, hogy a gyomor 1-es pH-ja rettentő sokmindent elintéz.

Másrész ott van a baci, vagy gomba a páramentesítő készülék tartályának desztillált vizében. Mit eszik? Megmondom neked, semmit. És éhen hal. A baktériumokat és a gombákat táptalajokon tenyésztik. Agáron vagy Buillon táplevesben, etc. [link] Na ebben a vízben semmi ilyesmi nincsen. Amit egy ilyen gomba, vagy baci megehetne.

2021. nov. 22. 21:41
 16/17 anonim ***** válasza:

15-ös még mindig nem érti (de hozzá is szól mint abban a Hofi viccben az a bizonyos...), ezért még egy nekifutást teszek a kedvéért:

A dolog lényege, hogy egy pohár víz kikondenzálásához néhányszor körbe kell szívni a szoba levegőjét a nedves lamellák között. Így a készülék rengeteg port képes összeszedni! Gyakorlatilag porfogó berendezésként is funkcionál. Egyáltalán nem hasonlít a téma az asztalra kitett pohár vízhez! Az a rengeteg por egy lakószobában jórészt organikus anyagokból áll, mint pl. cellulózszálak, gyapjúszálak, pollen, elhalt rovarok részei, szarupor, stb. - tehát van ott mit rohasztani a vízben kikelő spóráknak!

Ajánlom nézd meg egy klímaberendezés beltéri egységének a vízelvezetőjét szezon után!

2021. nov. 22. 22:08
 17/17 Wadmalac ***** válasza:

"Ugyanannyira, mintha szabadon hagynál egy pohár vizet."

Nem ugyanannyira.

Jóval koncentráltabban.

Ez a masina naponta kismilliószor átszívja magán a komplett szobalevegőt, a tartalmát ugyanoda rakja le.

Szerinted mitől lesz ótvar büdös a nem karbantartott légkondi?

A kondenzvize egy komplett bacilegelő.

2021. nov. 23. 07:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!