Amit a pára mentesítő készülék összegyűjt vizet az mennyire tiszta?
"Az ott tenyésző penészgombákkal, bacikkal együtt."
Ez a házam normál flórája. Ebből én kovászt csinálok, és a kenyeret is ezzel kelesztem. Szóval meg is eszem. Inni miért ne ihatnám?
Ugyanmár! Mindenki érzi a csúsztatást az elhangzottakban. Ott repked a levegőben, szabadon letüdőzhetem - az teljesen egészséges - de ugyanazt a repkedőt nehogy megigyam, mert beteg leszek tőle. Miután a gyomrom sósavas 1-es pH-jú közegébe lenyeltem.
Lehetséges, hogy a gyártók nem ajánlják meginni valami miatt. De, hogy nem azok miatt az indokok miatt, amik itt elhangzottak, az holtbiztos.
"Ha a lecsapódási felület előtt nincs valami hiperszuper filter, akkor ott lesz abban a vízben a szobalevegő minden pora, szutyka is, koncentráltan."
Ugyanannyira, mintha szabadon hagynál egy pohár vizet.
"Ugyanmár! Mindenki érzi a csúsztatást az elhangzottakban. Ott repked a levegőben, szabadon letüdőzhetem - az teljesen egészséges - de ugyanazt a repkedőt nehogy megigyam, mert beteg leszek tőle. Miután a gyomrom sósavas 1-es pH-jú közegébe lenyeltem."
Letüdőzni nem ugyanaz, mint az órák/napok óta ott álló vizet meginni.
11-es, marhára nem érted a téma lényegét! Természetesen a mikroorganizmusokat is letüdőzzük, de azokat a szervezetünk immunitása azonnal elintézi.
Viszont ha nem mikrofiltrált levegő megy a kondenzátorra, akkor az egyéb organikus szutyok+víz+spórák+idő kombinációja ihatatlan folyadékot képez az aktuális egészségügyi normatívák és a józan ész értelmében is!
Aha, persze. Én nem értem. Tehát ha letüdőzöm, akkor van immunrendszerem és az elintézi. De ha ugyanaz a gyomromba kerül, akkor nincs immunrendszerem. És beteg leszek. Már megbocsáss, de tanultam annyit mikrobiológiából, hogy a gyomor 1-es pH-ja rettentő sokmindent elintéz.
Másrész ott van a baci, vagy gomba a páramentesítő készülék tartályának desztillált vizében. Mit eszik? Megmondom neked, semmit. És éhen hal. A baktériumokat és a gombákat táptalajokon tenyésztik. Agáron vagy Buillon táplevesben, etc. [link] Na ebben a vízben semmi ilyesmi nincsen. Amit egy ilyen gomba, vagy baci megehetne.
15-ös még mindig nem érti (de hozzá is szól mint abban a Hofi viccben az a bizonyos...), ezért még egy nekifutást teszek a kedvéért:
A dolog lényege, hogy egy pohár víz kikondenzálásához néhányszor körbe kell szívni a szoba levegőjét a nedves lamellák között. Így a készülék rengeteg port képes összeszedni! Gyakorlatilag porfogó berendezésként is funkcionál. Egyáltalán nem hasonlít a téma az asztalra kitett pohár vízhez! Az a rengeteg por egy lakószobában jórészt organikus anyagokból áll, mint pl. cellulózszálak, gyapjúszálak, pollen, elhalt rovarok részei, szarupor, stb. - tehát van ott mit rohasztani a vízben kikelő spóráknak!
Ajánlom nézd meg egy klímaberendezés beltéri egységének a vízelvezetőjét szezon után!
"Ugyanannyira, mintha szabadon hagynál egy pohár vizet."
Nem ugyanannyira.
Jóval koncentráltabban.
Ez a masina naponta kismilliószor átszívja magán a komplett szobalevegőt, a tartalmát ugyanoda rakja le.
Szerinted mitől lesz ótvar büdös a nem karbantartott légkondi?
A kondenzvize egy komplett bacilegelő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!