Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mi az a polikarbonát?

Mi az a polikarbonát?

Figyelt kérdés
Mi az a polikarbonát, lehet olyat kapni, vagy mi tartalmaz olyat, illetve mi oldja, gőzt hogy lehet belőle csinálni?

2021. nov. 4. 08:43
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem.

Polikarbonátból akarsz gőzt csinálni? :O

2021. nov. 4. 10:06
 2/10 Wadmalac ***** válasza:
95%

Gőzöléssel akarod felületre felvinni?

Nem fog menni.

Olvasztva-szórva még talán. Bár ott is jócskán bomlik monomerjeire.

2021. nov. 4. 12:03
 3/10 anonim ***** válasza:
De mi az a polikarbonát? úgy értem, kémiailag. A wikipedián nincs képlet, ezért talán egy polimer keverék?
2021. nov. 4. 15:47
 4/10 sadam87 ***** válasza:
100%

A polikarbonát valóban nem egy adott vegyület, hanem azokat a polimereket nevezik így, amelyek karbonát csoportot tartalmaznak. Itt találsz képletet, illetve az Applications címszó alatt írnak bőven a felhasználásról is (bár arról még a magyar wikipedián is):

[link]

2021. nov. 4. 17:45
 5/10 A kérdező kommentje:
Azért érdekel mert azzal gozolik a be mattult autó fényszórókat amik szépen elhagyjak a mattulast
2021. nov. 4. 18:40
 6/10 anonim ***** válasza:
54%

"....szépen elhagyják a mattulást".

Na ez rendesen leírtad!

2021. nov. 4. 18:50
 7/10 A kérdező kommentje:
Akkor olyan lesz mintha poliroztak volna, mint az új, stb stb stb
2021. nov. 4. 23:42
 8/10 anonim ***** válasza:
Értettem elsőre is, csak nekem ez az "elhagyja a mattulást" kifejezés olyan nyakatekert, mintha egy kirgíz tanitaná egy uganadainak a brooklyn-i szlenget. :D
2021. nov. 5. 09:37
 9/10 anonim ***** válasza:

Ilyent házilag alighanem nem lehet sikeresen végezni, és ha valaki felszerszámozná magát, akkor alighanem 10 komplett fényszórógarnitúra s olcsóbb lenne.

Én vettem a neten hatezerért három kis törlőkendőt, ezekkel az előírás szerint megcsutakoltam a mattult műanyagokat, és utána meg lehetett látni éjszakai úton. Ez egy éve volt, most az a gyanúm, megint meg kéne ismételni a kezelést.

2021. nov. 5. 09:37
 10/10 Wadmalac ***** válasza:

Én eddig csak 2K akril fedőlakkot láttam ilyen célra, meg persze fóliázást.

Kicsit szkeptikus vagyok ezzel.

Többek közt, mint írtam is GŐZÖLÉS kizárt, hiszen polimert kéne gáz állapotba hozni, miközben már folyadék fázisban felbomlik monomerekre.

Nem tudom, van-e olyan polikarbon, amit monomerjeinek formájában lehet mondjuk szórópisztolyba tölteni, majd fűtve fújni, megfelelő katalizátorral, hogy a lámpára csapódva, hűlve polimerizálódjon.

Ez egy hideg felhordós bevonat, ami állítólag polikarbonát, gondolom oldatban:

[link]

2021. nov. 5. 11:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!