Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » A slingshot vidámparki játékba...

A slingshot vidámparki játékban miért szoktak elájulni az emberek?

Figyelt kérdés
néztem videókat, lehet hogy csak én fogtam ki pont ilyen eseteket de úgy láttam sokan elájulnak, van aki már kilövés után azonnal, ki később, van aki többször is egymás után, ez a félelemtől van, vagy a G erőket nem egyformán bírják az emberek?
2021. okt. 27. 15:03
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
A G-erok miatt, kimegy a ver az agyukbol es beajulnak.
2021. okt. 27. 15:29
 2/4 A kérdező kommentje:
csak fura hogy mások meg olyan lazán végignevetik az egészet
2021. okt. 27. 15:45
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Az első hullámvasútján többnyire mindenki sikít. A tizediknél már többen vannak, akik végigvigyorogják.
2021. okt. 27. 15:55
 4/4 Wadmalac ***** válasza:

Az ijedtség is járhat vérnyomás-hullámzással meg ájulási hajlammal. Ha ehhez hozzáadod a G-erő miatti vérnyomásváltozásokat a fejben, a kettő együtt már simán vezethet sokaknál ájuláshoz.

Alapvetően az erősebb, rugalmasabb szív- és érrendszerrel rendelkezők, testedzett, sportoló emberek jobban bírják ezt a nyomáshullámzást.

Az alacsony vérnyomásúaknál meg előbb hoz ájulást, ha a magas G miatt a véred elmegy a lábadba.

2021. okt. 28. 12:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!