Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Úgy nagy általánosságban a...

Úgy nagy általánosságban a tudományok miért nem érdeklik a fiatalokat?

Figyelt kérdés

Pl csillagászat. Most nem arra gondolok ezalatt, hogy legyenek asztrofizikusok, vagy hasonló, de 10-9 azt sem tudja merre van észak, nem ismer a nagy göncölön kívül semmit, azt is csillagképnek tekinti.

De lehetne sok sok példát említeni más területről is. Nem ismerik fel a madarakat, a fákat sem... Miért távolodnak el ennyire a természettől és annak megértésétől, megismerésétől?

2021. okt. 10. 14:48
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
94%

Engem érdekel, a körülöttem lévőket is érdekli (jóval átlag fölötti iskola egyébként).

Általánosan valószínűleg azért nem érdekli a fiatalokat a tudomány, mert rossz családi háttérrel rendelkeznek, a "hétköznapi problémák" teljesen lekötik őket, nem képesek a dolgok mögé látni és még lusták is.

2021. okt. 10. 15:04
 2/14 anonim ***** válasza:
84%
Azért, ami miatt például a testnevelés és az olvasás sem: mert a köznevelésben megutáltatják velük.
2021. okt. 10. 15:23
 3/14 anonim ***** válasza:
97%
Engem mindig is érdekeltek töri, földrajz, biologia, csillagászat mindig jöhet.. :)
2021. okt. 10. 15:40
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Mert nem érdekel.

Cserébe érdekel a gazdaság, az irodalom és a pszichológia.

Számomra érdekes, hogy egyesek az ilyen "elvont" témák iránt érdeklődnek és ebben mérik a kultúráltságukat. Ha ebben mérném a tanultságomat akkor hülye lennék. De ha az én érdeklődési körömbe nézném egy asztrofizikus tanultságát lehet ő lenne a hülye.

Az általános műveltség mindenki számára mást jelent és már körökben is jelenti.

Valakinek tök alap, hogy fel tudja sorolni az összes országot fővárossal együtt, más meg örül annak ha a szomszédos országokat el tudja mondani.

2021. okt. 10. 15:52
 5/14 A kérdező kommentje:
4 es. Szép meg jó dolog, ha téged ez érdekel amit írtál. Nem néz ezért le senki. Nem is ez a lényege a kérdésnek.
2021. okt. 10. 15:56
 6/14 anonim ***** válasza:
85%

"Cserébe érdekel a gazdaság, az irodalom és a pszichológia.

Számomra érdekes, hogy egyesek az ilyen "elvont" témák iránt érdeklődnek és ebben mérik a kultúráltságukat."

ezermester apósom szemében ezekkel gyakorlatilag ugyanolyan elvontnak számítanál, mint egy csillagász

2021. okt. 10. 17:33
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

A mai fiatalokat erős ingerek bombázzák naponta, ezért hozzászoknak.

Ezért van az is, hogy ami lassúbb, vagy nem annyira látványos, az nem érdekli őket.

Egy mmo-ban a fejlődés napok alatt is gyors, látványos és garantált.

Máshol ennek a töredéke sincs meg, ezért nem azt választják.

2021. okt. 10. 21:02
 8/14 anonim ***** válasza:
82%

Úgy nagy általánosságban ez nem igaz. ha igaz lenne, üresek lennének az egyetemek, nem indulnának középiskolások nemzetközi versenyeken.

Az érdeklődési kör egyfelől változik, másfelől minden országban van trend, amelyet a vezetése tevékenysége indukál. A miénk történetesen a tudást nem indukálja, a gyűlöletet annál inkább.

1989-ben az ifjúság azt hitte ,innentől kizárólag a tudás számít. úgy ellepték az egyetemeket, hogy még. És tanultak, mint a güzü. Két évig. Aztán rájöttek, hogy az egész nagy átverés volt. A jelen helyzetre nem kellett rájönniük, beléjük verték. Ma nem tanulni, nyalni érdemes. Szép hosszú nyelv kell hozzá, és annak hiánya, ami a hát közepén olyan kemény tud lenni.

2021. okt. 11. 00:05
 9/14 Tom Benko ***** válasza:
100%

Érdekli őket, csak más az elvárásuk, mint amit a tudomány nyújtani tud. Azt várják (és nem csak ők), hogy legyen prompt válasz a kérdéseikre, a válasz legyen közérthető és végleges. És nem árt, ha látványos és direkt hasznosuló.

Ehelyett kapnak több évnyi, évtizednyi kutatómunkát, aminek megértése szellemi befektetést igényel, és általában a válasz újabb kérdéseket vet fel. Ráadásul kevéssé látványos, a hétköznapokban pedig alig-alig jelenik meg.

Sokszor maga a kutatás, különösen az alapkutatás jelentősen messze esik bármilyen aktuális(nak vélt) problémától, így állandósul a hasznosságának megkérdőjelezése.

2021. okt. 11. 09:45
 10/14 anonim ***** válasza:
89%

Én fiatal vagyok és érdekelnek a természet tudományok, legföképp a csillagászat meg az állatok. A pszichológia is érdekel.

Nekem is úgy tűnik legtöbb fiatalt nem érdeklik a természet tudományok, de azért a felnőttek sem tűnnek úgy mintha jobban érdekelné őket. Szerintem felnőttek közül sem tudják többen merre van észak, nem ismernek más csillagképet a nagy göncölön kívül és sok más minden.

Szerintem legtöbb embert csak egyszerűen nem érdeklik ezek. Talán nem segít nekik az életben semmiben és iskolában is unalmasan tanították és akkor nem tanultak semmit. Én is többet tanultam állatokrol a tv-ből meg az internetről mint az iskolából.

2021. okt. 11. 20:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!