Ha az aranyon nincs jelzés akkor nem arany?
Figyelt kérdés
2010. szept. 1. 21:04
2/8 anonim válasza:
Az arany csak akkor arany, ha benne van a karát-a vegyjele (Au) illetve hogy honnan származik.
Az az ékszer,amibe csak számok vannak vagy ilyesmi, az bármiből lehet. Add be a színesfémvizsgálóba és kiderítik, persze az drága...
3/8 anonim válasza:
"Az az ékszer,amibe csak számok vannak vagy ilyesmi, az bármiből lehet"
Nem igaz! Amibe 750 van ütve az 18 karátos arany jelzése.
4/8 anonim válasza:
5/8 anonim válasza:
Mi nemrég adtunk be néhány régi aranyat, és volt olyan, amiben nem volt jelzés és az volt. Ugyanis hogyha otthon vagy külön úgy csináltatják, nem feltétlenül tesznek bele jelzést.
6/8 anonim válasza:
"Nem-nem"
Mi nem? A 750 azt jelenti az aranyban hogy 750 ezrelékes tisztaságú ami 18 karátot jelent. Ha karátszám van az aranyba ütve akkor is ki lehet számítani hány ezrelékes. A színarany ugyanis 24 karátos.
7/8 anonim válasza:
Nekönk anno volt néhány törött fülbevalónk, stb, és ballagásomra csináltattznk belőlük gyűrűket. Azokban sincs számjelzés. De ha ékszerüzletben vásárolsz, azokban mindig megvan a jelzés.
8/8 torokildiko válasza:
Van egy keresztem gyöngyökkel kirakva egy jelzést találtam rajta : JH mást semmit nem találtam , ez akkor arany vagy sem?? nagyon aranynak néz ki
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!