Ilyen nagy meglepődést tartogathat még a jövő az
emberek számára?
Figyelt kérdés
inkább elméleti a kérdésem, az érdekelne hogy a kor embere meglepődne bármi olyan dolgon ami a jövőben fog történni, ahhoz képest mint elképzelünk? pl. hogy 1500.-hoz 2000. egy totál más korszak volt, de 2021-hez képest 2521 is ilyen lesz akkor mikor aktuális lesz? akkor nem tudták elképzelni mi is az az áram, nekünk lenne valami ugyanilyen érthetetlenül új ha hirtelen oda csöppennénk? robotok, klónozás, időutazás, más bolygón letelepedés, idegen életformák, mindenről hall, lát a mai ember is, semminek sincs olyan átütő új ereje belegondolva
2021. szept. 17. 22:37
1/6 anonim válasza:
Persze, mondjuk az első (vagy ahogyan inkább nevezik majd) az utolsó toltális atomháború amit a maradék ivóvízért játszottak le.
2021. szept. 17. 22:55
2/6 anonim válasza:
Mesterséges intelligenciával ellátott robotok a technológia szempontjából azért elég érdekes lesz. Idegen lényekkel kapcsolat felvétel se lesz uncsi. És mondjuk egy aszteroida becsapódástól, vagy szupervulkán kitöréstől is sokan meglepődnének, de ez a természeti katasztrófa kategória.
2021. szept. 17. 23:03
3/6 anonim válasza:
Az elképzelés és a majdani valóság közötti különbség fordítottan arányos a képzelő ismereteivel. Galilei és da Vinci elég jól sejtették, milyen lesz a jövő. Másoknak meg halovány fogalmuk se volt. Ma sincs ez másképpen.
2021. szept. 18. 10:13
4/6 anonim válasza:
Hatalmas változások lesznek. Paradigmaváltás a tudományban. Már kopogtat az ajtón, de nem jönnek rá a materiális utópiába ágyazott begyepesedett agyú akadémikusok, hogy a természettudomány mit sem ér bölcsesség nélkül. Csak kipusztítjuk magunkat. Ha van atomod (reál), de nincsen bölcsességed (spirituális) akkor kész az atomháború
Már mi kvantumfizikusok lefektettük az utat a fizika és a spirituális szellemi irányába vezető kapcsolatot. Ismert J.A.Wheeler óta, hogy az univerzum csupán résztvevő. A megfigyelő hozza létre a hullámfüggvény összeomlást. A szellem elsődleges az anyag felett. A világ sorsát azok a kérdések döntik el, ahogyan gondolkodunk róla, amilyen kérdéseket teszünk fel és ahogyan vélekedünk a világról.
Észre kell venni, hogy bölcsességben nagyon le van maradva az emberiség
2021. szept. 18. 14:55
5/6 anonim válasza:
Nekem nagyon nagy meglepetés lenne, ha találnák egy megbízható és jól használható módszert az előttem levő válaszolóhoz hasonló emberek kezelésére.
2021. szept. 19. 15:50
6/6 anonim válasza:
Én a magam részéről már most meg vagyok lepve. A 70-es években nem gondoltuk volna, hogy 2021-ben nem lesz még egy szros holdbázisunk sem, ill. még a Marsig se jutunk el. Azt hittük, a jövő a világűr meghódításában van, hogy az űrutazás egészen hétköznapi lehetőség lesz számunkra. Aztán mennyire nem! Az lepi meg leginkább 70-es évekbeli magamat, hogy most itt billentyűzgetek egy képernyőn, amivel a Föld bármely lakójával fel tudom venni a kapcsolatot tkp. ingyen, sőt még valós időben láthatom is őt rajta. Ezt nem gondoltuk. Na meg hogy pl. a Korda György még a XXI. században is színpadon lesz, na ez igazi abszurditás lett volna számunkra.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!