Mi a neve annak, amikor egy már veszteséges dologhoz csak azért ragaszkodsz, mert sokat fektettél már bele?
Figyelt kérdés
2021. aug. 22. 16:54
1/10 anonim válasza:
Elsüllyedt költség fel nem ismerése vagy tagadása.
2/10 anonim válasza:
"szaladok a pénzem után"-effektus.
3/10 A kérdező kommentje:
Nem, arra gondolok, hogy szerintem van erre valami pszichológiai szakszó, csak az istennek se jut eszembe.
2021. aug. 22. 17:44
4/10 lali24 válasza:
a pszichológiait nem tudom, de a játékelmélet az "árverés egy dollárért" eseteként ismeri.
5/10 lali24 válasza:
közben beugrott:
kognitív disszonancia
6/10 anonim válasza:
Nekem az ambivalens szó jön, amikor akarom is, ugyanakkor nem is ugyanazt a dolgot.
7/10 A kérdező kommentje:
Lehet hogy én vagyok hülye, de biztos voltam benne hogy ennek van valami olyasmi neve, mint XY-szindróma, vagy hasonló.
Amikor valaki nem képes bezárni egy már veszteséges vállalkozást, mert túl sok pénzt ölt bele. Vagy elengedni egy emberi kapcsolatot, ami teljesen megromlott, azon az alapon hogy előtte éveket áldozott már rá. Vagy már a kajapénzt költi inkább lottóra, de nem meri abbahagyni, nehogy pont akkor húzzák ki azt az 5 számot amivel már évtizedek óta mindig játszik.
2021. aug. 22. 18:38
10/10 A kérdező kommentje:
Ez az, köszi! :)
Illetve ezek szerint már az első is telitalálat volt, csak nem tudtam hogy ez a kettő ugyanaz.
2021. aug. 22. 19:04
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!