Nézzétek meg a linket! Ez igaz?
Konkrét válaszra 2182. szeptember 25-ig várnod kell.
A cikk tudományos tudományos megalapozottságát bizonyítja kitétele: "a becsapódás „csupán” az aszteroida saját méretének százszorosa területen" pusztít.
Eddig úgy tudtam, a levegőbe került por és törmelék globális lehűlést okoz.
.
Különben is, sok a feltételes mód.
#4:
Annyira nem nagy az aszteroida.
Hát a linken van némi csúsztatás...
Megnéztem a linked forrás linkjét, meg a forrás link forrás linkjét is, de egyik sem igazán akart a NASA-hoz vezetni.
Szóval akkor tessék, itt a NASA írása: NASA Spacecraft Provides Insight into Asteroid Bennu’s Future Orbit [link]
Mivel van 160 évünk kitalálni valamit, hogy az "esetleges becsapódás" helyett "biztosan mellénk megy" legyen a pályaszámítás eredménye, én még azért nem húzok pelenkát.
Odáig dupla annyi időnk van, mint amennyibe került a mai szintű űrkutatást és űrközlekedést létrehozni, úgyhogy van még itt problémamegoldási potenciál.
Egyébként a Földtől nagyon távol lesz még a legközelebbi esetben is, de vizsgálják. Erről szól az eredeti cikk. A méretek és távolságok kb:
Föld átmérője 12 000 km
Bennu becsült távolságai a Földtől dátumok szerint:
5 800 000 km / 2054. 09. 30.
750 000 km / 2060. 09. 23.
2 000 000 km / 2080. 09. 22.
200 000 km / 2135. 09. 25.
Láthatod, hogy azért jó messze lesz az még akkor is amikor "nagyon közelinek" mondják csillagászati mércével. A 200 ezer km is még több Föld átmérőnyire van. :)
--------
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!