Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mi eszi a falat?

Mi eszi a falat?

Figyelt kérdés

Halk sercegés, pattogás jön a szoba sarkából. Közelről megnéztem, nem látszik semmi, de a zaj nem a padlóból, hanem a tapéta mögül a falból jön.

A szú a fát eszi, de mi eszi a falat?

2021. júl. 20. 21:11
 1/8 anonim ***** válasza:
96%
Darazsak lehetnek, ha van repedés a falban, födémben...
2021. júl. 20. 21:35
 2/8 anonim ***** válasza:
Ilyen anno volt nálam is, panelban ahol vasbeton falból jött a sercegés, kaparászó hang. Szigetelést cseréltünk, meglepő mód nem találtunk darazsat. :/
2021. júl. 20. 23:15
 3/8 anonim ***** válasza:
Bartos cs.istván möster eszi a falat.
2021. júl. 21. 02:12
 4/8 anonim ***** válasza:
Jó eséllyel csótány. Nagyon kis helyekre befér, akár a tapéta alá is, ha kicsit elvált a faltól. Mozgásra, fényre vagy külső hatásra eltűnnek, elhúzódnak máshova.
2021. júl. 21. 11:13
 5/8 anonim ***** válasza:
A falfaló faló. :D
2021. júl. 21. 11:18
 6/8 A kérdező kommentje:

Megoldódott.

Cserebogár repülés zaját hallottam, és a szoba sarkába tekintve egy kb. 1 cm-es lyuk van a tapétán!

Megláttam, de mire egy könyvért nyúltam, már eltűnt a szemem elől. Szerencsére a szöszmötölése elárulta, hogy kb. hol lehet, és a hangya-csótány irtó pár mp. alatt megölte, megtaláltam a padlón.

Azért döbbenetes, hogy átrágta magát a vastag falon. Kívülről a lambéria mögött fúrhatta be magát, de nem látni hogy hol.

Amúgy, az idén rengeteg cserebogár lehet, mert sokszor hallom őket repülni, meg látom este a madarakat, amint alacsonyan üldözik őket.

2021. júl. 25. 17:43
 7/8 anonim ***** válasza:
Nálam nem volt tapéta és télen is hallottuk :D
2021. júl. 25. 17:45
 8/8 anonim ***** válasza:

olvastam a hozzászólásokat... de a hatosnál látom, hogy az az, amit írni akartam.

Június-július hónapban gyakori, hogy a pajor véletlenül a ház alá ássa magát és ott akar feljönni, vedlést követően, mint cserebogár...

van, hogy hetekig kaparászik, mire vagy lemerül vagy kikaparja magát.

Nálam néhány évente 1-1 még a téglafalon is kikaparja magát.

este nem a madarak, hanem a denevérek üldözik a cserebogarakat (is) és én sokszor látom, hogy csak a puha potrohot eszik meg (amikor sok van) és a kemény szárnyfedő, tor, fej a földön koppan.

2021. júl. 26. 04:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!