Mi eszi a falat?
Halk sercegés, pattogás jön a szoba sarkából. Közelről megnéztem, nem látszik semmi, de a zaj nem a padlóból, hanem a tapéta mögül a falból jön.
A szú a fát eszi, de mi eszi a falat?
Megoldódott.
Cserebogár repülés zaját hallottam, és a szoba sarkába tekintve egy kb. 1 cm-es lyuk van a tapétán!
Megláttam, de mire egy könyvért nyúltam, már eltűnt a szemem elől. Szerencsére a szöszmötölése elárulta, hogy kb. hol lehet, és a hangya-csótány irtó pár mp. alatt megölte, megtaláltam a padlón.
Azért döbbenetes, hogy átrágta magát a vastag falon. Kívülről a lambéria mögött fúrhatta be magát, de nem látni hogy hol.
Amúgy, az idén rengeteg cserebogár lehet, mert sokszor hallom őket repülni, meg látom este a madarakat, amint alacsonyan üldözik őket.
olvastam a hozzászólásokat... de a hatosnál látom, hogy az az, amit írni akartam.
Június-július hónapban gyakori, hogy a pajor véletlenül a ház alá ássa magát és ott akar feljönni, vedlést követően, mint cserebogár...
van, hogy hetekig kaparászik, mire vagy lemerül vagy kikaparja magát.
Nálam néhány évente 1-1 még a téglafalon is kikaparja magát.
este nem a madarak, hanem a denevérek üldözik a cserebogarakat (is) és én sokszor látom, hogy csak a puha potrohot eszik meg (amikor sok van) és a kemény szárnyfedő, tor, fej a földön koppan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!