Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Pontosan hány pontos IQ...

Pontosan hány pontos IQ teszttől lehet valaki Mensa tag?

Figyelt kérdés

2008. dec. 8. 23:03
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
köszönöm a hasznos válaszokat!
2010. jan. 27. 16:00
 12/20 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem elég 30 kérdésre helyesen válaszolni.... a saját eredményem alapján ez a tippem.
2010. ápr. 18. 00:36
 13/20 anonim ***** válasza:
46%

nekem 146 jött ki(de még nem próbáltam ki a halat meg ilyesmit mint iq növelő, és ez az eredmény sem a legnagyobb nyugalomban jött ki-infó órán),még régebben töltöttem ki.(135 felett nem lehet mérni..?? mérni már szerintem bármeddig lehet..Einsteinnek 160 volt, Da Vincinek 220)

azt írták hogy az emberek 99(vagy 99,99,már nemtom) százalékánál magasabb, és várnak a Mensába vagy legalábbis vmi ilyesmit. De ha 127-128-at érsz el már akkor is azt írják,hogy lehet esélyed.

sajnos én még túl fiatal vok hogy bevegyenek,meg hát amúgy sincs pénzem rá:D (és ha már vminek a tagja leszek, azt én akarom alapítani:) )

szal a lényeg h próbálkozni lehet 130 alatt is

14/F

2010. júl. 12. 14:35
 14/20 torrent.neked ***** válasza:
94%
Nemcsak a helyes válaszok számától függ (amit egyébként úgysem mondanak meg), hanem életkortól is.
2011. jún. 29. 00:01
 15/20 anonim válasza:
64%

a menza teszten 130 pontot,vagy azon felül kell ahhoz telljesítened,hogy felvételt nyerhess,de ez idővel változhat,időről időre emelkedni fog a bekerüléshez szükséges ponthatár.

a teszt nem ingyenes,de nem is drága!,viszont nehéz.

2011. okt. 31. 14:01
 16/20 torrent.neked ***** válasza:

"időről időre emelkedni fog a bekerüléshez szükséges ponthatár"

WTF, meglepődnék nagyon..

2011. dec. 21. 06:50
 17/20 torrent.neked ***** válasza:
91%

"a teszt nem ingyenes,de nem is drága!"

nem titok, itt van:

[link]

(jelenleg 2000, ill. 1500 Ft)

"viszont nehéz."

kinek mi a nehéz. ennek az eleje könnyű, a vége felé nehezedik -- kérdés, hogy kinek hol...

mivel elvileg 2% ugorja csak át a 130-as lécet, értelemszerűen az már sokaknak "nehéz", keveseknek "könnyű".

2011. dec. 21. 06:55
 18/20 anonim válasza:
24%
Csak engem irritál iszonyatosan ez a Mensa? Miféle nyomorúságos hely az, ahol egy bemeneti mérésen kell átmenned, hogy barátkozzanak veled??? Komolyan, mintha Sheldon Cooper alakított volna egy klubot :D. De ez még neki se jutott eszébe... Másrészt... mi alapján mérik az okosságot? Én pld. van amiben baromi tehetségesnek tartom magam, és úgy gondolom, hogy abban ritkaságszámba mennek a kvalitásaim, viszont, memóriajátékba max. az átlagosnál vagyok picit jobb, van néhány barátom, akik 10ből 8-9x levernek. Persze, nem azt akarom mondani, hogy nincs okos, meg buta, de én lehet be se kerülnék ebbe a Mensaba, mert gondolom egy típusú kérdéseik vannak, ami lehet a logikádra megy rá, és az nekem lehet nem annyira kimagasló, mint más értékeim. Rengetegféleképpen mérhető egy ember szellemi kapacitása, teljesítőképessége, ez egy összetett dolog, ezt nem lehet egyszerű egy-két órás tesztekkel lemodellezni. Meg egy baromság az egész, legyen valaki barátod vagy klubtársad hasonló filozófia, gondolkodásmód, világlátás, szellemiség mentén, és mondják úgy hogy ezért meg ezért nem lehetsz tag. Mondjuk még mindig értelmesebb, ha "világon változtatni akarók" alapítanak egy klubot, és ahhoz kell, hogy mondjuk vegetáriánus legyél, hogy tisztában legyél az ember által önmagára, élő környezetére, és a világra mért károssággal, hogy ezek miben nyílvánulnak meg és hogy tehetünk ellene... vagy csak látszik rajtad a szándék. Mindegy. De egy hozzáállás egy szellemiség alapján, ne már aszerint legyen, hogy te tudod, hogy ha ez az első 3 ábra, akkor mi a következő... Miről beszélgethetnek egy ilyen klubban? Gondolom a saját fingjukat szaglászva társalognak arról, hogy az intelligenciájuknak köszönhetően milyen remekül boldogulnak a magánéletben, a munkában, kérdezgetik egymást és közben az intelligens pozitív energiákkal árasztják el a közösséget. Mint valami szekta úgy képzelem el, semmivel sem jobb, mondjuk a Szabó Pétert és hasonló közhelyes motivátorokat követő megvilágosult, sikeres, pozitív emberek klubjánál, akik 40ezreket kifizetnek csak, hogy hallgathassák a megváltót arról, hogy bármi sikerülhet, ha hiszel benne, csak zárd ki a negatív embereket, energiákat, kerüld el őket, és akkor lesz szép autó, szép feleség, nagy ház, egzotikus nyaralás... meg hányás... a részemről.
2017. márc. 22. 01:07
 19/20 anonim válasza:
31%
Arról nem is beszélve, hogy miért olyan fontos az IQ? Ennél öncélúbb dolgot én nem is láttam. Tipikus modern kreáció ez az egész iqzás. Valaki legyen attól nagy ember és intelligens, hogy hozzáad valamit az emberiséghez, hogy alkot, értéket teremt, és ehhez kell ált. az iq, több-kevesebb, de ez csak egy eszköz, önmagában erről beszélgetni, ezt méregetni, meg aztán ezzel pózolni iszonyat nagy baromság. Nekem azzal mutassa fel valaki, hogy intelligens, hogy jó meglátásai vannak valós helyzetekben, hogy jó tanácsokat tud adni, vagy hogy feltalál, kitalál valamit, értéket teremt, alkot, akár egy zenét... ne azzal, hogy kitölt egy tesztet... komolyan. Annyira fordítva ülünk már a lovon, mint emberiség. Itt is írja valaki, hogy Einstein ennyi, Da Vinci ennyi. Itt nem az a lényeg ki mennyi. Einsteint azért tartjuk nagyra, mert kitalált olyan elméleteket, olyan úttörő munkássága volta fizikában, ami sokat hozzáadott az emberiség tudományos felfedezéseihez. Valszeg, ha ezt a tesztet kitöltötte volna (ezt gondolom a 160ból és a Da Vincival szembeni különbségből) 100 meg 100 átlagjános jobb eredményt ért volna el, mégse őket ismerjük el, lehet köztük valaki semmit nem rakott hozzá a világhoz, viszont Einstein az egyik legnagyobb tudós volt.
2017. márc. 22. 01:14
 20/20 anonim ***** válasza:
51%
De régi már ez a kérdés.
2021. júl. 25. 23:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!