11 évesen diplomázott le egy kisfiú Belgiumba és nagy tervei vannak. Mit várjunk tőle?
Egy 11 éves belga fiú,Laurent Simons most szerezte meg az alapszakos fizika diplomáját.
A fiú a kvantumfizikán keresztül szeretné a halhatatlanságot elérni.
Ehhez edig nyári szünet utan el is kezdi a mesterszakot.
A fiú egyébként még orvostudományt is tanulna.
Ô tényleg a II.Einstein lesz,vagy "el fog veszni",mint a többi csodagyerek?
20
én meg a jövőheti lottószámokat akarom meglátni.
(sose sikerült, pedig nagyon akarom)
Valaki tegnap megnyerte a skandináv lottót de nem én sajnos :/
107 milkából lehet venni jóságokat
Mi az, hogy “elveszlik”? Azt, hogy nem jelenik meg rola annyi cikk, mint itthon Toth Gabirol es nem nyer Nobelt harom even belul? :)
Engem is erdekel a kvantummechanika es a sajat szintemen belul hasonloan izolalt volt a gyerekkorom. Most 17 evesen pedig bipolaris zavarral, ADHD-val, panikbetegseggel kuzdok. Egyatalan nem vagyok produktiv, de egyedul igy tud raallni az agyam a hasonlo temakorokre. En viszont egy egyetemi korforgasban nem tudnek jol teljesiteni, sot.. normalis eletet meg megprobaltam elni, nem ment. Pedig lany vagyok. :)
A kerdesre valaszolva: szerintem a CRISPR/genmernokseg/teruleten fogja megtalalni a szamitasait.
@24:
"Mi az, hogy “elveszlik”? Azt, hogy nem jelenik meg rola annyi cikk, mint itthon Toth Gabirol es nem nyer Nobelt harom even belul? :)"
Nem. Itt ebben a kontextusban inkább olyasmi, hogy semmi érdemlegessel nem járul végül hozzá a tudomány fejlődéséhez. Vagy legjobb esetben pár közepes impaktfaktorú írásban jelenik meg pár, a későbbiekben nem tömegével idézett cikke. Vagy végül egyáltalán nem is fog természettudományokkal foglalkozni felnőtt korában. Szóval ilyesmit.
A halhatatlansággal nem arra gondol a kissrác, hogy a neve fent fog maradni, mert valami újat fedez föl, amit róla neveznek el? Átvitt értelmü halhatatlanságra gondolok.
Cumma sum laude végzettséggel nehezen hiszem, hogy kizárólag a memóriája lene jó. Ehhez már értenie kell a rendszerek összefüggéseit is. Az jó kérdés, hogy lesz-e valami kiemelkedö önálló gondolata, mint Einsteinnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!