Hogyan tudnék 13 évesen önmagam megtanúlni angolul (tovább lent)?
először tanúúlj meg magyarúúl :-)
7 év német meg több mint 2 év angol. -.-"
Valóban ügyelned kéne a magyar helyesírásra is, bár ez másokról is elmondható. Én hét éven keresztül tanultam angolul gyerekkoromban, és így sikerült ketennem a középfokú C vizsgát.
Nagyon csodálkozom azon, hogy a némettel ennyire hadilábon állsz, az angollal viszont ilyen jól haladsz, persze, ha valóban így van. Jó lenne ennek tudni az okát, hiszen nekünk magyaroknak a német szokott jobban menni.
Mindent egybevéve, ha jövőre ilyen sok angolórád lesz, akkor nyilván jól fogod azt a nyelvet tudni, így nem kell máshoz folyamodnod.
Ha sorozatot vagy filmet nézel gépen akkor azt angol hangal és magyar/angol felirattal tedd, vannak lejátszók amik két feliratot is képesek megjeleníteni (fent, lent)
5perc angol tényleg jó amúgy.
Én nekem 3 év online játszás nagyon sokat segített (angol játék) ... bár erre nincs idő, meg azért a játéban nem a nyelvtanulás az első :P
+ Biztos van a városban valami tanfolyam, én is egy ilyenre jártam, és rendesen belém verték, meg is lett a nyelvvizsgám
Az én angolom is rettentő sokat javult a filmeknek hála.
Mondjuk kell hozzá egy alapszintű nyelvtudás, de sokkal jobb úgy tanulni, hogy közben nézed a kedvenc sorozatodat.
a véleményem ( közép szintű angol nyelvvizsga előtt állok) az hogy az iskolák Magyarország-on semmit sem érnek:D
az oktatás ügy, a tanárok hozzáállása, a diákok hozzáállása.. nem ér az egész lopikulát sem. én amit most tudok angolul ( ego nélkül) megértek bármit (kivéve ha túlnyúlik a szókincsemen a mondat) bármikor összetudok épkézláb normális mondatot hozni bármiről, tehát tudok kommunikálni normálisan : NEM AZ ISKOLÁNAK KÖSZÖNHETŐ
a koszon kívül ott semmi sem ragadt rám pedig egy elég neves gimnáziumba jártam + általánosba is
az egésznek semmi értelme nem volt semmi nem ragadt rám ott mintha értelmetlenül elvettek volna az életemből 10 évet ( mert általános 5. osztályig volt értelme tanulni utána már csak a fölösleg megy) játssz sokat angol nyelven nézzél filmet felirattal és közben koncentrálj arra hogy érted e amit mond. ez a normális verzió vagy ha nagyon masszívan akarsz tanulni: vegyél elő egy szótárt és tanuld meg...a nyelvtant talán egy magántanár leíratja veled, hogy mikor mit, s hogyan használj ennyi az egész -.- de az iskoláktól Mo-n ne várj sokat:D csöves képző az összes főleg azok amiknek hírneve van XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!