Kapszaicin alapú depresszáns fejlesztésébe házilag érdemes belekezdeni?
A gyógyszerfejlesztés nem olyan dolog, amit manapság házilag lehet csinálni. Elsősorban azért nem, mert nincs pénzed berendezni és fenntartani egy erre alkalmas laboratóriumot. Amit egyedül amúgy se tudnál működtetni (főleg, ha nem értesz hozzá).
A gyógyszergyárak több ezer molekulát próbálnak ki állatkísérletekben és sejttenyészeteken, mire találnak egyet, amiből ténylegesen gyógyszer lesz.
De ha érdekel a téma, itt egy cikk a kapszaicin lehetséges pszichotróp hatásairól:
"Nem jó depressziósnak lenni, az egy betegség."
Ez igaz, de a depresszáns nem azt jelenti, hogy depressziót okoz az adott szer. A depresszánsok a pszichoaktív hatóanyagok egy csoportja, a működésük lényege, hogy csökkentik a neurotranszmissziót az agy egyes területein. Ilyen hatású például az etil-alkohol, és az összes nyugtató-altató hatású gyógyszer.
Depresszánsok, mint gyógyszercsoport? Na ne hülyéskedjünk!
Ezek altatók, nyugtatók lennének?
"Ezek altatók, nyugtatók lennének?"
Igen, pontosan ezt mondtam a 7-es válaszomban, a depresszáns szó jelentését is elmagyaráztam.
De ha nekem nem hiszel, itt a wiki (sajnos magyarul nincs meg ez a szócikk):
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!