Miért volt olyan látványos tegap este a starlink?
Fényesebb volt minden csillagnál.
Eddig is ilyen volt?
A végleges pozícióra szóródás közben még látványosak, de amint helyükre állnak, befordulnak a fényelnyelő oldalukkal lefelé és gyakorlatilag észlelhetetlenre sötétednek.
Már szabad szemmel.
A csillagászoknak továbbra is belekolbászol a képbe valamennyire.
2
Köszi, akkor már értem, hogy miért nem láttam korábban.
És azóta sem.
Aki nem látta még, ilyesmi volt.
Ez jól szemlélteti, hogy csillag alig látszik, de a starlink műholdak erősen világítanak.
Ha mind az 1300 műhold így világítana, akkor mindig lehetne látni őket (talán még nappal is).
Pontosan ez az.
És ilyenkor napokig sétálnak szóródva egyenként a kijelölt helyükre a mátrixban.
Közben kinyitják a napelemüket és befordulnak az árnyékolóikkal sokkal kevésbé láthatóra.
Nem tudom a lepontozók mit gondolnak.
Meg a többi hasonló kérdésnél azok, akik szinte már "közönségesnek" írják le a starlinket.
Lehet, hogy már van több ezer az égen, de akkor ezek szerint csak fellövést követően ilyen látványos, Minden csillagnál jelentősen fényesebb és egyszerre sok látható ktésben.
-Szerintem nem láttak még ilyen fénysort.-
Ha szerintük közönséges - érezzék jól magukat. Ne foglalkozz velük.
Az #1 posztomban linkeltem, hol lehet az elhaladásokat követni, ha érdekel, ott Te is "vadászhatsz" a következő feltűnésükre. :) (jó képet lőni nem egyszerű róluk)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!