Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Miért volt olyan látványos...

Miért volt olyan látványos tegap este a starlink?

Figyelt kérdés

Fényesebb volt minden csillagnál.

Eddig is ilyen volt?

2021. máj. 9. 12:00
 1/10 anonim ***** válasza:
41%

Igen, már 2 éve megfigyelhetőek.

Tiltakoznak is ellene. [link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2021. máj. 9. 12:55
 2/10 Wadmalac ***** válasza:
64%

A végleges pozícióra szóródás közben még látványosak, de amint helyükre állnak, befordulnak a fényelnyelő oldalukkal lefelé és gyakorlatilag észlelhetetlenre sötétednek.

Már szabad szemmel.

A csillagászoknak továbbra is belekolbászol a képbe valamennyire.

2021. máj. 10. 08:23
 3/10 A kérdező kommentje:

2

Köszi, akkor már értem, hogy miért nem láttam korábban.

És azóta sem.

2021. máj. 10. 12:00
 4/10 Wadmalac ***** válasza:
61%
Le lehet pontozni, de attól még így van. Változtattak a napelem-pozíciójukon is meg sötétítő lemezek kerültek rájuk, amikor beindult a tiltakozás.
2021. máj. 10. 12:19
 5/10 A kérdező kommentje:

Aki nem látta még, ilyesmi volt.

Ez jól szemlélteti, hogy csillag alig látszik, de a starlink műholdak erősen világítanak.

Ha mind az 1300 műhold így világítana, akkor mindig lehetne látni őket (talán még nappal is).

2021. máj. 10. 13:46
 6/10 A kérdező kommentje:
2021. máj. 10. 13:47
 7/10 Wadmalac ***** válasza:
100%

Pontosan ez az.

És ilyenkor napokig sétálnak szóródva egyenként a kijelölt helyükre a mátrixban.

Közben kinyitják a napelemüket és befordulnak az árnyékolóikkal sokkal kevésbé láthatóra.

https://www.youtube.com/watch?v=vj0GCuxJGuM

2021. máj. 10. 13:57
 8/10 A kérdező kommentje:

Nem tudom a lepontozók mit gondolnak.

Meg a többi hasonló kérdésnél azok, akik szinte már "közönségesnek" írják le a starlinket.

Lehet, hogy már van több ezer az égen, de akkor ezek szerint csak fellövést követően ilyen látványos, Minden csillagnál jelentősen fényesebb és egyszerre sok látható ktésben.

-Szerintem nem láttak még ilyen fénysort.-

2021. máj. 10. 18:28
 9/10 anonim ***** válasza:

Ha szerintük közönséges - érezzék jól magukat. Ne foglalkozz velük.

Az #1 posztomban linkeltem, hol lehet az elhaladásokat követni, ha érdekel, ott Te is "vadászhatsz" a következő feltűnésükre. :) (jó képet lőni nem egyszerű róluk)

2021. máj. 10. 18:42
 10/10 Wadmalac ***** válasza:
Azt hiszem, tegnap este fél 11 körül még épp láttam a már szétszóródó sor végét, két műholdat azonos pályán egymás után.
2021. máj. 11. 07:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!