Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mi lehet most a csomaggal,...

Mi lehet most a csomaggal, amit a föld alá temettem?

Figyelt kérdés

15 éve bizonyos okok miatt úgy döntöttem, hogy elásom a föld alá a gyerekkori emlékeimet (napló, játékok, levelek, magnókazetták).

Már előásnám, de sajnos elfelejtettem, hogy pontosan hová is ástam... A fél kertet felástam, a család teljesen hjnek néz :D

Nem is ez a lényeg.

Kb. 6-7 teszkós szatyorba csomagoltam be ezeket anno és olyan 1 méter mélyre ástam el.

Mi lehet most vele? A szatyrokba csomagolt dolgok épségben lehetnek még? Kitartottak vajon a zacskók vagy a bogarak, férgek, vakond, gyökerek, erózió, stb tönkretette a szatyrokat és tönkrementek a benne lévő dolgok?

Kíváncsi vagyok vajon egyben megtalálhatom e még vagy inkább ne erőlködjek és hagyjam az egészet a fenébe?

2021. ápr. 3. 10:08
 1/7 Z003 ***** válasza:
100%

Hát habár a műanyag alapvetően tartós, de ezek a szatyrok viszonylag gyorsan szétesnek. Amennyire én tapasztaltam egy-két év után eltöredeznek.

Emellett nem is teljesen zárják ki a vizet úgyhogy a beázás is probléma.

Őszintén és nem fűznék sok reményt hogy épségben megtalálod, de sok sikert és kitartást a kereséséhez.

2021. ápr. 3. 10:14
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
A játékokat megtalálhatod, a kazetták csak szerencsés esetben működnek. A papírok vagy elpusztultak, vagy rossz minőségben, esetleg apró darabokra szakadva kerülnek elő.
2021. ápr. 3. 10:16
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

A kazetták már abban az esetben is rossz képet adnának ennyi idő alatt, ha nem lettek volna elásva, így kb esélytelen hogy még használhatóak legyenek. Levelek, napló lehet meg vannak, de aligha olvasható minőségben. A műanyag vagy fa játékok még megvannak, de ha valami plüssről van szó, akkor esélytelen.

A műagyag zacskók legfeljebb akkor lettek volna elegendőek, ha ki lettek volna vákuumozva és le lettek volna "hegesztve". De még akkor is pártucat szilikagél jól jött volna a belsejükbe(páramegkötő, ami pl cipős dobozokban is szokott lenni).

2021. ápr. 3. 11:16
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
A klasszikus teszkós szatyi sajnos elbomlik pár év alatt. Főleg napsütés hatására, de szerintem a földben sem bírja sokáig. Széthullik, mint az égett papír után maradt pernye.
2021. ápr. 3. 11:20
 5/7 anonim ***** válasza:

Én a helyedben azért próbálkoznék, ha már ennyi energiát belefektettél. :D

Nehéz megmondani mit találhatsz pontosan, mert nem tudjuk pontosan milyen módon csomagoltad be.

2021. ápr. 3. 19:35
 6/7 anonim ***** válasza:
Az sem mindegy, milyen föld, pl. mennyire homokos, volt-e öntözve, stb. Főleg a papír dolgok miatt. A kazik tokban voltak?
2021. ápr. 3. 22:39
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, ezek szerint sok esély nincs.

Igen, a kazetták tokban voltak, bár nem tudom, ez mennyire számít már.

A föld teljesen "normál", se nem agyagos, se nem homokos. Rendszeresen volt öntözve régen,ma már nem nagyon.

2021. ápr. 4. 08:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!