Sakkos kérdésben segítene valaki?
Figyelt kérdés
Ha a paraszt olyan helyzetbe kerül, hogy ki ütheti a királyt (mattot ad neki) a királynak arrébb kell állnia, vagy kiütheti a parasztot?2010. aug. 15. 15:58
1/10 anonim válasza:
Kiütheti, ha ott nem lesz sakkban. Miért ne üthetné ki?
2/10 anonim válasza:
Matt helyzetben nem tud sem ütni, sem "odébbállni". Sakkban természetesen bármelyiket választhatja a kettő közül,
3/10 A kérdező kommentje:
Köszi a választ!
Azt hittem, ha mattban van nem üthet..:D
2010. aug. 15. 16:04
4/10 A kérdező kommentje:
Ja bocsi, tényleg olyankor sakkban van..:D
2010. aug. 15. 16:05
5/10 anonim válasza:
1. vagyok
Jó, igaza van a másodiknak :D Mattnál tényleg nem tud ütni csak sakknál.
6/10 anonim válasza:
Sakk, hogyha még el tud menekülni, vagy ütni, vagy egyáltalán, még meg tudod védeni.
Matt, hogyha már vége a játéknak, mert nem tudsz semerre se lépni, vagy semmivel se megvédeni. (Azért ezt érdemes alaposan megnézni, hogy tényleg így van-e).
Szóval: Ha tényleg matt van, akkor nem. (hogyha a kiütésével megóvja magát a "mattól" akkor az nem is matt volt, hanem csak sakk)
7/10 anonim válasza:
Ha a király sakkban van, ugyanúgy üthet, mint máskor, nincs ilyen szabály rá.
8/10 A kérdező kommentje:
Köszönök szépen minden választ:))
Én mindegyiket le "zöld kezeztem", mert hasznosak voltak, nem tudom, ki húzta le.
2010. aug. 15. 19:41
9/10 anonim válasza:
Valaki olyan pontozott le minket, aki nem tud sakkozni :D
10/10 anonim válasza:
Nyilván úgy van, ahogy az utolsó mondja :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!