Folynak már tesztelések pl. a Pfizer vakcinával 16 éven aluliakkal is?
Ha igen, hol, és kb. mikorra várható az engedélyeztetés abban a korosztályban?
Esetleg Magyarországon is? Lehet ilyenre jelentkezni?
18 év alatt nincs gyógyszerkísérlet.
Beleegyezés kell. 18 év alatt nem lehet. És erről nem dönthet a szülő. Mert a gyerek nem a szülő tulajdona.
A pfizer vakcina, csak hogy egy példát hozzak, mégis tesztelve lett 16+-osokon. Igaz, az USA-ban némileg más törvények vannak.
Midenesetre: De, van gyógyszerkísérlet 18 alatt is. 1997-es eü. törvény, 159. paragrafus, 4. bekezdés alapján
nem szükséges szülői engedély, sőt, kifejezetten a kiskorúé kell. Meg még egy csomó más feltétel, de az most mindegy.
Erre voltam kíváncsi, egyrészt. Másrészt, hogy miért kell
külön kiskorúakon is tesztelni? Mármint egy döntése következményeit belátni képes gyerek szervezete nincs már olyan állapotban, hogy
nagyjából kockázatmentesen kijelenthessük, hogy hasonlón fog reagálni a gyógyszerre, mint a pár évvel idősebb, már felnőtt társa?
Ha valaki jobban otthon van ebben, akkor érdekel, hogy pontosan mit is mond ezekről az eü. törvény, mert marhára nem vagyok otthon a jogban, és nem látom át, ezért is kérdeztem.
Cselekvőképtelen gyerekeknél, pl. csecsemőknél csak akkor alkalmazhatják a klinikai vizsgálatban lévő szert, ha olyan veszélyes állapot áll fent, amiben csak az adott gyógyszer segíthetne? Vagy?
Na, itt is megjelentek az oltásellenes propagandisták, akiket már sikerült a baloldaliaknak beoltaniuk, hogy saját maguk ellenségei legyenek.
Tudományos honlapokat keress fel, vagy tanulmányokat, ahol ezt tárgyalják. De a jog is tárgyalja, hogy klf. gyógyszer kísérleteket kiken és milyen jogi környezetben végezhetnek el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!