Létezik olyan oldal, ahol híres tudósokról vannak hiteles információk?
Elég sok baromságot össze lehet olvasni, így például nem tudom, hogy mi igaz abból, hogy Teslát agyonütötték vagy hogy Einstein megbolondult a végére.
Szal nincs olyan oldal, ami pont ennek elkerülésére jött létre, ahol le van írva, mit lehet tudni, hitelesen és kész?
Onnantól kezdve tudnám, hogy ha olvasok valamit, az csak baromság lehet.
A "legmegbízhatóbb" az ha az angol wikipédia oldal alján lévő hivatkozásokat olvasod, és ott abból azokat fogadod el amelyek neves egyetemek/kutatóintézetek/múzeumok oldalaira mutatnak. Más egyhelyre összegyűjtött infó nem igazán van. Kivéve ha van az adott tudósnak "múzeuma", vagy van külön valamelyik nagy egyetem által működtetett honlapja (pl. ilyen Newton esetén a Newton project oldal).
Tesla most a konteó hívők nagy kedvence, mert ellentmondásos élete (valóban az volt), és egyes találmányai most népszerűek. De valójában nagy része iparilag nem kivitelezhető, sok minden van (akár most is) ami egy fél literes főzőpohárban működik egy laborban, az nem biztos, hogy fog menni ipari méretekben (pl. ilyen volt a hidegfúzió kb. 25 éve). És ugyanez sok Tesla találmánnyal is a gond, hogy kicsiben még úgy-ahogy működik, de nagyban nem megépíthető (vagy egyszerűen olyan drága lenne, hogy nem térülne meg).
A másik fele, hogy jellemzően föld buta emberek szeretnek hivatkozni ilyenekre, hogy X nagy tdós is milyen volt, amivel saját infitezimálisan jelentéktelen életüket akarják nagyobbítani, de ez is a full butaság egyik jele. Egyszerűen akik valóban foglakoznak X tudóssal totál nem érdekli őket, hogy lukas zokniban járt-e vagy sem. Pontosan semmilyen relevanciája nincs. Azoknál van, akik annyira igénytelenek/buták, hogy ez számít. "De hát X tudos is lukas zokniban járt..." ezzel próbálják magukat egy olyan szintre emelni ami számukra elérhetetlen.
Engem a vallásuk érdekelne.
Wiki szerint Einstein tanulmányozta a buddhista tanításokat, na de hogy milyen szinten, az már más kérdés.
Olvastam olyat is, hogy tudatos álmodó volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!