A Sóvidék egy dombság a Görgényi-havasok lábánál. Általában 400-500 méter magasan fekszenek a főbb települések, mint pl. Szováta, Parajd, Korond, de ha túrázni támad kedvünk, akkor a Siklódi-kő 1025 méter, Küsmődi-kő 991m, Fias-tető 980m, Bekecs-tető 1080m és a legmagasabb pontja pedig Nagy-Mező-havas 1777 méter.
Ha szeretnéd ezeket is megismerni és nem csak a Sóbányát, akkor:
Bekecs-hegy:
Siklódi-kő:
A Fiastetői kilátó:
A Felsősófalvi kilátó:
Nagy-Mező-havas:
A Fenyőkúti-tőzegláp:
Továbbá nagyon gyakran kirándulnak az emberek a Bucsi-tetőre, ha a Sóvidéken járnak, mert hihetetlenül szép és kacskaringós út vezet fel a tetőre.
Köszönöm mindenkinek a választ!:L
Azért kérdeztem mert népzenét tanulok, és az idei anyagom Sóvidék és Szék és a könyvben mégse találok olyan részt hogy "Sóvidék",gondoltam lehet hogy Széken belül van.
> Azért kérdeztem mert népzenét tanulok, és az idei anyagom Sóvidék és Szék és a könyvben mégse találok olyan részt hogy "Sóvidék",gondoltam lehet hogy Széken belül van.
Nem azért, de ha már népzenét tanulsz, rákereshetnél legalább a térképen, hogy mi hol van. Szék pl. egy falu neve Mezőségen (a mezőségitől némileg eltérő, egyedi, jellegzetes tánccal és zenével).
Ha zenét tanulsz, akkor ez kell neked:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!