Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Ma este is lesznek hullócsilla...

Ma este is lesznek hullócsillagok?

Figyelt kérdés
És holnap?
2010. aug. 13. 12:50
 1/9 anonim ***** válasza:
Szerintem nem,bár nagyon örülnék neki.*-* Én tegnap és az előtt sem láttam. Pedig kiálltam... :S Ti igen és hány óra körül?
2010. aug. 13. 13:05
 2/9 A kérdező kommentje:
mi se láttunk eggyet se.. :S
2010. aug. 13. 13:07
 3/9 anonim ***** válasza:
én párat láttam :D kivittük a vendégágyat a kertbe és lefeküdtünk rá. olyan este 11 körül. láttam olyan 6-ot.
2010. aug. 13. 13:15
 4/9 A kérdező kommentje:
de jó neked. :D
2010. aug. 13. 13:18
 5/9 anonim válasza:

Én mintha azt hallotam volna hogy Aug.15-ig lesz (de nem 100%)

Én is láttam többet is jegyzeteltem mikor mit láttam:

22:14-kor láttam a legelsőt.

és 23:21 az utolsó csillag

23: 31 ekkor fejeztem be a nézelődést,

Szerintem jó kis móka volt :)

Ha esetleg ma is lesznek akkor figyelni fogok.

Ha nem akkor remélhetőleg jövőre :)

2010. aug. 13. 13:25
 6/9 anonim ***** válasza:

lesznek ma este is

még lesznek augusztusba bőven nyugi:)

2010. aug. 13. 13:45
 7/9 anonim válasza:
Mi tegnap voltunk fél tíztől éjfélig :) 23mat láttunk + 2 műholdat ( de kimentünk a városból, hogy ne legyen akkora a fényszennyezettség, meg kifeküdtünk egy pokrócra a semmi közepén :) )
2010. aug. 13. 14:23
 8/9 anonim ***** válasza:

MI a párommal kb 22:30-tól néztük az eget, kb 2 km-re a várostól. Viszonylag tiszta volt az ég és ahogy megérkeztünk rögtöm (!!!) 2 nagyobb hullócsillagot is láttunk. Utána számos másik követte, végül már nem is számoltuk annyi volt. Érdekes volt, hogy sokat láttunk párosával, és akármerre néztünk, az égbolt szinte bármely irányában lehetett őket látni.

Aminek külön örültem, hogy végre láttam egy irídium felvillanást is, amit ezidáig sosem sikerült elkapni. Nagyon érdekes élmény volt.

Mindenkinek ajánlom, hogy nyugodtan kémlelje az eget szinte folyamatosan lehet látni a hullócsillagokat, tegnap csak "kicsit" sűrűbben jöttek, de ez nem jelenti azt, hogy pl ma este már egy sem jön.

Erre a legjobb példa, nem tudom ki emlékszik rá, pár éve nagyon elszúrták egy téli raj érkezésének dátumát. Amikor mindenki kémlelte az eget, csak 3-4 hullócsillagot sikerült látniuk. Másnap volt a nagy durranás, amit édesanyám pont elkapott, révén akkortájt hajnalban járt dolgozni. Lelkendezve mesélte, hogy szó szerint záporoztak a hullócsillagok, percekig több százat látott. Ha valaki szerencsés, akkor is max egyszer lát ilyet egész életében. Tehát, nem mindig az előrevárt forgatókönyv szerint zajlanak a dolgok!

MIndenkinek jó nézelődést!

z

2010. aug. 13. 15:01
 9/9 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat.:)
2010. aug. 13. 16:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!