Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Hogyan találjunk ki egy új...

Hogyan találjunk ki egy új társasjátékot?

Figyelt kérdés

Már sok játékot eljátszottam, ezért kedvet kaptam kitalálni egy újat.

Érdekelne mik a lépések.

2020. dec. 15. 20:10
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Először is gondolkozol. Aztán ami eszedbe jut, azt megvalósítod. Vagy bejön, vagy nem.
2020. dec. 15. 20:23
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem árt, ha van elképzelésed, figurákról, dobókocka, kártyák és egy tábla se árt amin lehet játszani. Szabályzat, tesztelés, fejlesztés.
2020. dec. 15. 20:32
 3/6 anonim ***** válasza:

Én egyszer csináltam egyet, de csak egyszer volt használva.

Keveréke volt a táblás, és a mesélős szerepjátékoknak.

Ötletadónak leírok néhány részletet.

A játékosok választhattak maguknak hőst: Varázslót, szörnyű átkokkal, barbárt brutális erővel, modern harcost kézigránáttal, stb.

Több lehetséges útvonalon lehetett átkelni a Pofon Völgyön.

Voltak akadálymezők is, melyeket a játékosok nem ismertek addig amíg valaki oda nem ért. Például rozoga híd amin csak az első játékos mehetett át, szörnyek amiket le kellett győzni.

Voltak egyéb entitások is. Például Votan a barbárokat átengedte, a többi szereplőt eltángálta, és visszakergette. Az Őrült Mérnök a modern harcosokkal kivételezett.

Voltak kincses ládák - ó, a fosztogatás öröme. (XD)

A tesztjáték alapján a játék túl bonyolultnak, és hosszúnak bizonyult.

2020. dec. 16. 18:21
 4/6 anonim ***** válasza:

Gézengúz: nagyon érdekes, amit írtál. Gyakorlatilag ugyanezt terveztem én is. Kasztrendszer, útvonalak, harc, akadályok, döntések.

Nagyon ügyes vagy, hogy te meg is valósítottad, én a tábla piszkozatának megrajzolásáig jutottam csak, a többi csak a fejemben volt meg. Gratulálok!

2020. dec. 16. 18:28
 5/6 anonim ***** válasza:
Köszönöm #4 Válaszadó! A család segített a megrajzolásban. Még így is éppen koppanásra lett kész a szülinapi bulira. Ha jól emlékszem 2 A1-es műszaki rajzlap volt a pálya. A pofonfa ötlete kimaradt.
2020. dec. 16. 23:34
 6/6 anonim ***** válasza:

Még valami. Egy kis számolás se árt a társasjáték készítésnél.

A játékelmélet a matematika színes, érdekes ága. Nem olyan száraz mint a műszaki matematika.

[link]

Mondjuk, hogy a pofonfán szárnyas pofonok teremnek/fészkelnek. A pofonfa hatósugara legyen 2,5 mező, azaz egy 5 mező hosszú, eltérő színnel jelölt terület közepén áll maga a pofonfa. Ha a játékos a veszélyes mezők valamelyikére lép, érmét, vagy egy másik kockát dob. Ha szerencséje van, a szárnyas pofon nem veszi észre, ha nem a szárnyas pofon visszarepíti mondjuk 7 mezővel. Mondjuk legyen egy biztonságos, de hosszú út, mely elkerüli a pofonfát.

Hány mezővel legyen hosszabb az elkerülő út? A játékelmélet számításai segítenek ebben.

Persze meg is saccolhatjuk egyszerűen. Ha egy kockával dobunk egy dobással

1+2+3+4+5+6=21

21/6 = 3,5

három, és fél mezőt halad előre a játékos átlagosan. Tehát legalább 4 mezővel legyen hosszabb az elkerülő út.

Ahh!! Bele is másztunk a számításokba!

2020. dec. 24. 18:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!