Mi, Emberek miért tudunk gondolkozni?
Figyelt kérdés
Miért van öntudatunk? Miért nem csak az ösztöneink irányítanak minket? Miért nem vagyunk olyanok mint az állatok? Miért vagyunk ilyen okosak, ha a többi állat nem igen? A többi állat miért nem csinál ilyen"ember dolgokat"?2020. dec. 12. 16:38
11/18 anonim válasza:
Azért ne általánosítsunk... :)))
12/18 anonim válasza:
Abból, hogy a 4-est lepontozták sokan, két következtetést lehet levonni: 1. nem akarnak sokan gondolkodni (pedig potenciálisan adott lenne minden ember számára) 2. nem érdemes gyakorizni, zuhanórepülésben megy le a gyakori, aki valamit tudott, és segíteni akart tudásával azokat a lepontozógépek elkeserítették és sorra távoznak.
13/18 anonim válasza:
Az állatok mindent tudnak amit az ember, csak kevésbé bonyolult szinten.
Az állatok is világháboruznak csak kevésbé szervezetten. pl Superhangya koloniák folyamatosan küzdenek a területért.
14/18 anonim válasza:
Kedves 13-as! nem tudnak szóval, emberi szóval beszélni és gondolkodni. Nem tudják azt gondolni: én vagyok. Az emberi beszéd nagyon fontos különbség (kommunikálni más módon magasabb szinten tudnak, mint az ember). Mélységes összefüggés van az "én tudat" - Szó (Logosz)- világ között. Csak hát el kell kezdeni tanulmányozni - itt a gyakori, mely egy kérdezz-felelek típusú felület, nem alkalmas erre, és az idő is kevés rá, ez hosszú éveket jelent, ha sikerült egy kis ablakot nyitni a tudatodban a végtelenre. De a művészetek tanulmányozása, vagy még inkább maga az alkotási folyamatok elindítanak ezen az úton.
15/18 anonim válasza:
14 Ez a tudománym, nem az ezoteria kategoria.
16/18 anonim válasza:
igen, 15, köszönöm a tájékoztatást. De ezt miért írtad?
17/18 anonim válasza:
16 Mert a tényekhez semmi köze ahoz amit írtál.
18/18 anonim válasza:
aham. Érdekes gondolat. Az, a kérdés, hogy "ki vagyok én", hogy miként tudunk megtanulni beszélni? és mit jelent a Szó (logosz), és hogy születik egy költemény és ahonna ez jött: Miért van öntudatunk? Miért nem csak az ösztöneink irányítanak minket? Miért nem vagyunk olyanok mint az állatok? - az szerinted az ezohoz tartozik, mert babonás sötét dolog? Na, nem baj. Majd máskor, szia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!