Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mi, Emberek miért tudunk...

Mi, Emberek miért tudunk gondolkozni?

Figyelt kérdés
Miért van öntudatunk? Miért nem csak az ösztöneink irányítanak minket? Miért nem vagyunk olyanok mint az állatok? Miért vagyunk ilyen okosak, ha a többi állat nem igen? A többi állat miért nem csinál ilyen"ember dolgokat"?

2020. dec. 12. 16:38
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
67%
Azért ne általánosítsunk... :)))
2020. dec. 13. 00:09
 12/18 anonim ***** válasza:
Abból, hogy a 4-est lepontozták sokan, két következtetést lehet levonni: 1. nem akarnak sokan gondolkodni (pedig potenciálisan adott lenne minden ember számára) 2. nem érdemes gyakorizni, zuhanórepülésben megy le a gyakori, aki valamit tudott, és segíteni akart tudásával azokat a lepontozógépek elkeserítették és sorra távoznak.
2020. dec. 13. 10:59
 13/18 anonim ***** válasza:

Az állatok mindent tudnak amit az ember, csak kevésbé bonyolult szinten.

Az állatok is világháboruznak csak kevésbé szervezetten. pl Superhangya koloniák folyamatosan küzdenek a területért.

2020. dec. 13. 13:16
 14/18 anonim ***** válasza:
Kedves 13-as! nem tudnak szóval, emberi szóval beszélni és gondolkodni. Nem tudják azt gondolni: én vagyok. Az emberi beszéd nagyon fontos különbség (kommunikálni más módon magasabb szinten tudnak, mint az ember). Mélységes összefüggés van az "én tudat" - Szó (Logosz)- világ között. Csak hát el kell kezdeni tanulmányozni - itt a gyakori, mely egy kérdezz-felelek típusú felület, nem alkalmas erre, és az idő is kevés rá, ez hosszú éveket jelent, ha sikerült egy kis ablakot nyitni a tudatodban a végtelenre. De a művészetek tanulmányozása, vagy még inkább maga az alkotási folyamatok elindítanak ezen az úton.
2020. dec. 13. 16:07
 15/18 anonim ***** válasza:
14 Ez a tudománym, nem az ezoteria kategoria.
2020. dec. 13. 16:24
 16/18 anonim ***** válasza:
igen, 15, köszönöm a tájékoztatást. De ezt miért írtad?
2020. dec. 13. 16:42
 17/18 anonim ***** válasza:
16 Mert a tényekhez semmi köze ahoz amit írtál.
2020. dec. 13. 16:52
 18/18 anonim ***** válasza:
aham. Érdekes gondolat. Az, a kérdés, hogy "ki vagyok én", hogy miként tudunk megtanulni beszélni? és mit jelent a Szó (logosz), és hogy születik egy költemény és ahonna ez jött: Miért van öntudatunk? Miért nem csak az ösztöneink irányítanak minket? Miért nem vagyunk olyanok mint az állatok? - az szerinted az ezohoz tartozik, mert babonás sötét dolog? Na, nem baj. Majd máskor, szia.
2020. dec. 13. 16:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!