Régen Gödön milyen közlekedési eszközzel jártak?????????,
Ja a wiki igazat mond, 1877 után valamikor lett ott vasútállomás. Előtte 1846 óta a mozgó vonatra lehetett felugrani.
Busz nem tudom, mióta van.
Egyéni közlekedés amit első írt.
Mire vagy kíváncsi pontosan? :)
A középkorban távoli városokba katapult segítségével tudtak eljutni. Jegyet kellett rá váltani, beültek a gépezetbe, és a kívánt város irányába fordították a katapultot, végül kilőtték az utasokat.
Valamilyen oknál fogva csak egy útra szóló jegyet lehetett váltani, azt nem találtam, hogy mi lehetett ennek az oka.
Azért csak egy útra lehetett váltani, mert Gödön nem volt katapult amivel a visszautat is meg lehetett volna tenni.
Ha az ember nagyobb városba, Szolnokra vagy Egerbe kért jegyet, ahol volt katapult, oda lehetett retúrt is venni.
Szerintem ebből ki tudsz indulni
"1846. július 15-én itt nyílt meg az első magyar vasútvonal. 1877-ben a vonalnak csak Rákospalotán, Dunakeszin és Gödön volt állomása."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!