Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mi az a science fiction irodalom?

Mi az a science fiction irodalom?

Figyelt kérdés
2010. aug. 11. 10:36
 1/8 anonim válasza:
Tudományos-fantasztikus irodalom. pl. Galakxis útikalauz stopposoknak... azt ismerheted, meg is filmesíttették.
2010. aug. 11. 10:43
 2/8 anonim válasza:
bocs, Galaxis
2010. aug. 11. 10:44
 3/8 anonim ***** válasza:
Mi lenne? Sci-fi könyvek...
2010. aug. 11. 11:38
 4/8 anonim ***** válasza:

Azért egy "hard core" (:D) Sci-fi rajongó lehet, hogy nem venné jó néven, hogy másoknak a Galaxis utikalaúz ugrik be legelsőként a műfajról.* :D:D

(Mondom ezt amúgy nagy Douglas rajongóként)

Kérdezőnek:

[link]

Ennél szebben szerintem mi sem fogjuk leírni.

* Ezzel persze nem arra céloztam, hogy nem tekinthető Sci-finek!

2010. aug. 11. 13:15
 5/8 anonim ***** válasza:
0%
sci-fi? ezek szerint szamodra a Gugli vagy a Wiki is egy sci-fi...
2010. aug. 11. 14:03
 6/8 anonim ***** válasza:
Nyiss ki egy Galaktika magazint, ők elég jól reklámozzák és behozzák a sci-fi regényeket a kiadójukkal. Ha érdekel pár név: Arthur C. Clarke, Isaac Asimov, Stanisław Lem, Frederik Pohl, Arkagyij és Borisz Sztrugackij, de Verne Gyulát is ide sorolhatjuk. Magyarok is vannak azért a színtéren. :) Megéri sci-fit olvasni, régieket, újakat is egyaránt. Nekem a Sztrugackijok hatalmas kedvenceim. De most csak az ismertebb, "alapabb" szerzőket emeltem ki, van rajtuk kivül még több zseniális író is.
2010. aug. 11. 14:43
 7/8 anonim ***** válasza:

Az előttem szólóknak teljesen igazuk van, Magyarországon ez így terjedt el, és mára már így gondolunk rá, hogy a science fiction az tudományos fantasztikus...

Holott ez egy kapitális fordítási tévedés...

Sajnos aki a kifejezést magyarra fordította, annak fogalma sem volt arról, hogy mit is ír pl. Asimov, és nem tudott angolul sem. A fiction magyarul ugyanis szépprózát jelent, köze nincs a fantasztikushoz!

Science fiction = tudományos széppróza

A "fiction" tehát nem esszé, nem dokumentumkötet, nem kritika, hanem széppróza...

2010. aug. 11. 16:39
 8/8 anonim ***** válasza:
szerintem aki leforditotta, a fikciora, kitalaciora gondolt, ami a fantasztikummal rokonertelmu
2010. aug. 11. 16:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!