Mitől lehet ez?
Figyelt kérdés
Nem igazán tudom, milyen kategóriába írjam ki.
Sütöttem egy süteményt, aminek a tetején krém van. Lefedtem alufóliával. És ott ahol hozzáért, lyukak keletkeztek a fólián.
Nem kiszakadt, nem ragadt oda, hogy mikor leveszem, elszakad, hanem olyan mintha "szétmarta" volna a krém.
Még sosem láttam ilyet, és kíváncsi lettem, mitől lehet vajon?
A krémben semmi extra nincs, pudingpor, cukor, tej tojássárgája, vaj.
2020. okt. 21. 15:45
2/5 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Arra tudok gondolni, a fólia nem egy erős anyag. A sütőben olyan légáramok lehetségesek, amelyek a fóliát hozzányomják a süteményhez, és a forróságban a kiálló megsült kemény tészta kilyukasztja a fóliát.
3/5 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Simán kilyukadt a melegtől. Az alufólia nem egy vastag lemez, nem akarok hülyeséget mondani, de ilyen 0.001 mm vastag.
4/5 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Amennyi vegyszer/tartósitószer van az élelmiszerekben nem is csoda hogy valami szétmarta.
5/5 Wadmalac ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
A sima alufólia nem egy mindenálló aluötvözet.
A sütemény összetételében a hőre rengeteg illó reakcióképes gáz szabadul fel. Az alufólia nem sokkal vastagabb az azt borító alu-oxid rétegnél, ahogy azt valahol kikezdi valami, az alu ott eloxidál, aztán az újra elbomlik, újra az alu kerül szabadra, eloxidál...pikk-pakk kilukad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!