Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Kölcsey meleg volt?

Kölcsey meleg volt?

Figyelt kérdés

Több helyen halottam és kiakarom oktatni a homofób osztály társamat.

Köszi.

2020. okt. 13. 17:02
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
16%
google működik nálad?
2020. okt. 13. 20:08
 12/18 anonim ***** válasza:

Én is homofób vagyok. . . . Ja mégse.

Csupán kioktató-fóbiám van.

2020. okt. 13. 22:42
 13/18 anonim ***** válasza:
Az én irodalomkönyvem szerint visszahúzódó, gátlásos ember lett a himlő után, ami miatt elvesztette fél szemét.
2020. okt. 16. 20:59
 14/18 anonim ***** válasza:
34%

Közben eszembe jutott mit mondott a történelem tanárom.

A nyelv is változik. A középkor vége felé még nem volt külön szavunk a szerelem, és a szeretet megkülönböztetésére.

A "Szerelmes Barátom!" megszólítás nem tartalmazott homo-erotikus tartalmat.

Ma így hangzana:

- Szeretett Barátom!

Vagy:

- Kedves Barátom!

2020. okt. 27. 23:31
 15/18 anonim válasza:
38%

Egyáltalán nem biztos! Mint minden ami régi, és nem csatoltak hozzá magyarázatot, a mai embernek sok mindent jelenthetnek a leveleiben elhangzottak!

Nincs egyértelmű utalás rá, szóval vagy igen, vagy nem!

2021. jún. 17. 07:13
 16/18 anonim ***** válasza:
51%

A Halotti beszéd és könyörgésben szerepel ez a megszólítás:

Szerelmetes bratim!

Homoerotika a középkori magyar egyházban?

2021. jún. 17. 18:08
 17/18 anonim ***** válasza:
63%

Egy olyan férfi, aki soha nem nősült, és ezt írja egy másik férfinak:

„Ölellek véghetetlen szerelemmel, mint mátkád ölelni soha sem foghat – ez a szív nem a lyánykájé.”

még véletlenül sem homoszexuális, hiszen Európa vezető keresztény-konzervatív szuperhatalmának Himnuszát szerezte. Orbán Viktor Magyarországának történelmében egy ilyen fontos helyet nem foglalhat el holmi b*zeráns. Ja, hát meg tudjuk, hogy homoszexualitás sosem létezett a múltban, mivel azt csak divatból csinálják az emberek, illetve, hogy a rendszer ellen lázadjanak, mert nem akarnak újabb és újabb magyarokat szülni a Kárpát-medencébe. Kölcsey egy heteró kan volt!

2021. jún. 17. 18:18
 18/18 anonim válasza:
80%

Az utolsó jól írta, nem tudom, hogy azért lett-e lepontozva, mert nem értettétek a szarkazmust vagy esetleg annyira bántaná a lelketetek, hogyha a nagy mélyen tisztelt magyar íróról kiderülne, hogy szerette a férfiakat.

Egyszerűen nem lehet plátóinak nevezni azokat a leveleket, amelyeket Szemere Pálnak írt. Most lehet itt magyarázkodni, hogy akkoriban a "szerelmet" nem is úgy értették, de akkor elég bután néznénk ki. Ez még csak nem is olyan mint az angol, hogy a love szeretetet és szerelmet is jelenthet egyszerre, nekünk külön szavunk van rá, hogy biztosan megértse mindenki milyen fajta szeretetről beszélünk.

Egyébként meg elég nagy szégyen, hogy az összes nyugati ország már nagyjából megértette a melegség koncepcióját, csak mi magyarok tartunk ott, hogy vagy dugj csajokat vagy ne is menj ki az utcára. A társadalmunkat ezen a ponton simán hasonlíthatjuk egy orosz társadalomhoz is. Putyin jól taníotta Orbánt.

2021. júl. 15. 15:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!