A Nazca-vonalak vajon mi célt szolgálhattak, az akkori embereknek mi haszna származhatott belőle hogy létre hozták őket?
Figyelt kérdés
A Nazca-vonalak ugye több mint 2000 éves, lehetséges hogy valami égből jövő istenségnek (valószínűleg földönkívülieknek) akartak tisztelegni?2020. aug. 9. 20:54
1/6 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy vallási célokat szolgált. De az fix, hogy nem ufo leszállópálya volt.
2/6 anonim válasza:
Ha tudnám én lennék a sztár a tudományos világban meg amúgy is. NatGeo és egyéb címlap, interjúk, előadások stb. Jó lenne.
3/6 A kérdező kommentje:
1#-es
Lehetséges, de akkoriban hőlégballon nélkül, vagy valamilyen repülő szerkezet nélkül elég nehéz lehetett megalkotni őket.
2020. aug. 9. 21:14
4/6 EagleHUN válasza:
Ahogy #1 írja. Vallási célja volt.
A használatuk egyben karbantartás is volt hogy sétáltak a vonalakon.
#3 Kísérleti régészet igazolta hogy könnyen kiszerkeszthetőek hasonló ábrák, kötéllel(zsineggel) és botokkal.
Több olyan is van ami simán látszik a környező hegyekről.
5/6 anonim válasza:
1. vagyok. A középkorban sem voltak hőlégballonok, vagy repülők, és a katedrálisok, várak mégis tök szabályosak. Hót egyszerű tárgyakkal brutál pontosan ki lehet szerkeszteni bármit, téglalap, csillag alakzat, stb. Pl a gabonaköröket is emberek csinálják, sőt el is mondják, hogy hogyan, sőt meg is mutatják. Kötelek, deszkák. És némelyik olyan bonyolultnak tűnik, hogy azta. Belekáprázik az ember szeme. Alapvető tévedés, hogy az ősi emberek hülyék voltak, mint a sár. Ugyanolyan okosak voltak, mint a mai emberek, csak nem volt ennyi cuccuk, eszközük, gépeik, stb. Nem vagyok mérnök, de jó pénzért szinte bármilyen alakzatot ki tudnék neked taposni pl egy focipályán. Éjszaka kicsit rajzolgatnék, számolgatnék, aztán meg számolnám a lépéseimet, de simán menne.
6/6 anonim válasza:
Erich Anton Paul von Däniken lájkolja a kérdésed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!