Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Miért latok bizonyos esetekben...

Miért latok bizonyos esetekben másképp színeket ha szemből es ha oldalról nézem?

Figyelt kérdés

Láttam ma egy kocsit, lila volt ha oldalró néztem éz zöldeskék ha szemből. Nem értem hogy lehetséges ez. A fólia felülete sima volt.

Fólia volt nem festék.

2020. aug. 3. 14:07
 1/4 anonim ***** válasza:
Valószínűleg különböző szögekből különböző mélységig hatol benne a fény, és onnan verődik vissza.
2020. aug. 3. 17:05
 2/4 A kérdező kommentje:
Sima fellületen hogy tud különböző mélységbe jutni a fény?
2020. aug. 3. 17:34
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy a sima olajfolton vagy a szappanbuborék hártyáján is teszi. Néhány mikron vastagságú áttetsző réteg is elég hozzá.

[link]

De ez csak egy tipp volt, nem tudom, hogy az a fólia konkrétan hogy működik, de akár így is működhet.

2020. aug. 3. 19:36
 4/4 JhnyBp ***** válasza:

Igen hasonló az olajfoltokhoz. A fényvisszaverődés a beesés szögével változik ahogy a fénytörés változik a szöggel a különböző mikrométeres vastagságokban ahonnan visszaverődik, és közben még interferálhat is egymással, ezért változik a fény frekvenciája. Speciális króm/alumínium pigmentszemcséket kevernek bele.

[link]

2020. aug. 6. 01:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!