Miért nem lehet látni a Holdat?
Nem lehet, hogy vastag felhőréteg takarta el?
Ha eltűnne a Hold, kb. mindenhol a Földön érezni lehetne, hiszen a Hold miatt vannak az árapály hullámok. (apály-dagály jelenség)
Biztos, hogy nem tűnt el, az ott van, éjjel, és nappal.
Akkor is, ha valahonnan nem látható.
"Elég sokáig fent voltunk úgyhogy az a magyarázat nem jó, hogy “még nem kelt fel a Hold”)"
Az mint jelent. Mert egy hete például hajnali 1:44-kor kelt fel a Hold (és persze ez még nem jelenti azt, hogy innentől biztos látni, attól függ, milyen a kilátás kelet felé). Jelenleg főleg azért nem látni (a felhőzet mellett), mert pont újhold van.
Az elmúlt pár nap nem mutatkozott nyilvánosság előtt, mert sok dolga volt.
A tegnapi ( 06.21 ) napfogyatkozásra készült, ma meg szabadnapot vett ki.
(XD)
Komolyan - ha a Nap látszólagos közelségében jár a Hold, akkor nem látható.
#4 (2*Sü)
15-én a Hold 2:03-kor kelt (budapesti szélességen, de ettől az országon belül csak pár perc eltérés van). Ma a Hold 5:34-kor kel.
@sadam87#5:
Huhh… Valóban. Másodlagos forrást néztem hirtelen, nem győződtem meg az adatok helyességében. De ahogy nézem sikerült a holdkelte, holdnyugta időpontját téli időszámítás szerint megadnia ennek a forrásnak.
Mindenesetre köszi a pontosítást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!