Tényleg így "tanulhatunk" nyelveket 5-10 év múlva? Ha igen,akkor lehetséges lesz,hogy nem lesz szükség (mai értelembe vett) oktatásra,iskolára?
"A beszélgetés egy pontján a milliárdos arra is kitért, hogy a Neuralink a nyelvtanulást is könnyebbé teheti. A felhasználónak szerinte nem kell majd szavakat, kifejezéseket tanulnia, hogy megértse, mit mond egy számára ismeretlen nyelvet beszélő ember. A chippel ugyanis letölthetők lesznek a különféle nyelvi témák, amiket – egy számítógépes programhoz hasonlóan – telepíthetnek az emberek. A tárolót itt viszont nem egy merevlemez, hanem az agyuk jelenti majd."
Ez meg fog valósulni? Ha igen,akkor majd más dolgot is le lehet majd tölteni az agyba,mint pl.: Einstein életrajzát vagy a speciális relativitáselméletet? Ebből kifolyólag lehet,hogy feleslegessé válnak az iskolák?
Remélem,érthető a kérdés:-D
A kérdést többek között azért is írtam ki,mert tanárnak készülök és nem szeretnék azzal szembesülni,hogy ilyen technológiaval fognak "tanítani" és hogy nem lesz rám szükség.
Tudom,lehet hogy kicsit idióta kérdés:-D
Szerintem baromi optimista az 5-10 éves tipp.
Én lazán felszoroznám tízzel.
De az sem kizárt, hogy az emberi agy sosem lesz így "tölthető".
Még egy, az aggyal kommunikációs képességre beépített "google-asszisztens"-szerűséget sokkal elképzelhetőbben tartok.
Szóval gondolati kérdésre adott közvetlen agyi infóként (képes, hang) jövő válaszra képes proci.
Nem fog megvalósulni. Akit te idéztél, a dolgot másképp értelmezi.
De fölösleges is lenne. Fordítóprogramok régóta vannak, egyre pontosabbak. A technika és a nyelv működése tudományának fejlődésével lesznek a hétköznapokban jól hasznosítható eszközök, az agy megmarad annak, amire való: gondolkodásra.
Ha van elég pénzed és ismereted a témában, egy bizonyos szinten ma is elérhető. 5-10 év múlva nyilván jobb lesz. 100 év múlva még jobb. Az igazi kérdés az, mit kezd vele az ember.
Köszönöm szépen a válaszokat.
Akkor már szinte egyértelmű hogy nem (mostanába)fog megvalósulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!