Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Dns-re lehet valahogy hatni...

Dns-re lehet valahogy hatni életünkbe?

Figyelt kérdés
2020. máj. 25. 20:47
1 2 3
 21/26 sadam87 ***** válasza:

Hogy a kérdésre is válaszoljak: ma már létezik a génterápia nevű eljárás. Ez olyan eljárás, amely során egy (gyakran örökletes) betegséget úgy kezelnek, hogy célzottan megváltoztatják bizonyos sejtek DNS-ét. Fontos, hogy nem az összes sejt DNS-ét változtatják meg (ezt nem is nagyon lehetne kivitelezni), és a változás nem öröklődik (nem kerül be csíravonal sejtekbe)! (Hogy egész pontos legyek, ez a szomatikus génterápia.)

Különböző mélységű további információk:

[link]

[link]

[link]

2020. máj. 27. 20:55
 22/26 anonim ***** válasza:
A génszerkesztés megint más, mint hogy csak úgy hatsz a dns-re. Nyílvánvaló, hogy így bárhogy lehet hatni rá
2020. máj. 27. 22:09
 23/26 Wadmalac ***** válasza:

#16:

Nem tudom, ki vagy, mi a képzettséged, biztosan több az adott irányban ,mint nekem.

De amit én látok, az az, hogy volt egy hozzászólásom, miszerint ÁLLÍTÓLAG jótékony hatással lehet a gránátalma (vagyis én sem állítottam biztosat).

Erre te azt írtad, nem.

Erre én linkeltem két cikket, ami két területen mutat ki jótékony rákellenes hatást gránátalma-kivonaton (és gondolom, ha szakértő vagy, az nem vitás, hogy a rák génsérülésből indul ki).

Utána elkezdtél összevissza reagálni, amint rávilágítottam, hogy a cáfolataid követhetetlenül ellentmondanak egymásnak, elkezdtél hőbörögni és azóta már a legmélyebb személyes sértegetésnél tartasz.

Nem akarom a szaktudásodat minősíteni. Mert nincs alapom, kétségbe vonni sincs, elfogadom.

De hogy emberi szempontból egy egocentrikus idegbeteg vagy, aki képtelen normálisan vitázni, cáfolni, állítást megmagyarázni, az látható.

És szánalmas.

2020. máj. 28. 07:17
 24/26 Wadmalac ***** válasza:

Csak még egy cikk:

[link]

Csak két pontot emelnék ki: a rákellenes hatást és az apoptózisra gyakorolt hatást. Van még ott rengeteg másik, de ezek köthetők a DNS-re, RNS-re, nem annak szerkezetére, de működésére, esetleges sérülésére gyakorolt hatáshoz.

Egyes jótékony hatások csak a fermentált lénél jelentkeznek, mások tömény kivonatra, mások a natúr gyümölcsre is.

Nem beszéltem sehol arról, hogy a gránátalma nekiáll CRISPR-génvagdosásnak.

És itt nem csak in vitro tesztek vannak, egéren, orális bevitel is.

A cikk tele van linkekkel a tényszerű kutatásokhoz.

2020. máj. 28. 07:55
 25/26 anonim ***** válasza:

Minek vitázni egy olyannal, aki nem ért hozza? bocs, se nem süllyednék le erre a szinted, ezt meghagyom neked. Én sem megyek be a közlekedés csoportba irkálni, hogy azért rángat.az autó, mert sz.r a vezérműtengely jeladó, mert abszolút nem ertek a témához, de pláne nem kezdek vitatkozni, hogy az odaböfögött se füle, se farka információmnak milyen irodalomba néztem utána, úgy, hogy valójában a felét sem értem annak, amo le van írva.

Nem érzed szánalmasnak?

2020. máj. 28. 09:06
 26/26 Wadmalac ***** válasza:

Nagyon sajnálom, hogy olyan magaslatokban érzed magad, hogy képtelen vagy normálisan válaszolni.

Pl.: az általad linkelt összetevők nem vihetők be megevéssel, elbomlanak emésztésnél

Vagy: én nem nevezném génekre, DNS-re hatásnak mondjuk az apoptózis befolyásolását.

És teljesen elfogadható lett volna. Anélkül, hogy kétévnyi sejtbiológia anyagot kéne oktatnod.

De nem. Te megoldod azzal ,hogy hülyegyerek, ne pofázz bele a nagyok dolgába.

És ez minősít téged. Nem szakmailag, emberileg.

2020. máj. 28. 11:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!