Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Miért lehet a tudomány kategór...

Miért lehet a tudomány kategóriában ezoterikus kérdéseket feltenni?

Figyelt kérdés

Pl. ez, de naponta jelennek meg olyanok, amiknek semmi köze semelyik tudományhoz.

https://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__egyeb-kerdesek__1..

2020. máj. 5. 14:42
1 2
 11/19 Wadmalac ***** válasza:
100%

Na ezzel el is jutottunk arra a vitás területre, hogy meddig tart a bizonyos helyhez tartozó "illemszabályok" betartási kötelezettsége, megszólalások kontrollálhatósága, filterezhetősége és hol kezdődik a cenzúra és a szólásszabadság korlátozása.

Sok ezós más most is azon vinnyog, hogy a tudomány rovatból való kiebrudalásuk a szólásszabadság megsértése.

Nem lehet mindenkivel megértetni, hogy amivel büntetlenül kiállhatsz a Hyde parkban szónokolni, azzal mondjuk az akadémiáról vagy az olvasóteremből joggal dobnak ki. :)

2020. máj. 6. 10:59
 12/19 anonim ***** válasza:

Itt az a helyzet, hogy az ezós vélemények kifejtésére van egy dedikált hely: az ezotéria.

Ott még én sem szoktam olyanokat írni a válaszolókról, hogy <<cenzúrázva>>.

A tudomány pedig a tudományos kérdések és válaszok számára van fenntartva.

Azt meg, hogy a kettő közöl melyik az igazság, majd a jövő eldönti.

2020. máj. 6. 11:08
 13/19 A kérdező kommentje:

Mondjuk tényleg vannak válaszolók, akik néha virológusok, néha fizikusok, néha közgazdászok és ez azért ez furcsa.

És tényleg vannak, akik pusztán azért utasítanak el elméleteket, mert összeesküvés-elméletnek tűnik. Ezzel nem azt mondom, hogy szerintem is mesterséges a koronavírus, csak azt, hogy nem vagyok megrögzött szkeptikus, akinek elég annyi érv egy elmélet elvetésére, hogy összeesküvés-elméletnek tűnik.

2020. máj. 6. 14:59
 14/19 Wadmalac ***** válasza:
100%

"nem vagyok megrögzött szkeptikus, akinek elég annyi érv egy elmélet elvetésére, hogy összeesküvés-elméletnek tűnik"

Az azért itt sem gyakori. Aki cáfolja, érvel is, nem csak azzal ,hogy hülyeségnek tűnik.

2020. máj. 6. 15:27
 15/19 A kérdező kommentje:
Nem gyakori, de vannak. Lásd például a vírusos kérdésnél a 67 százalékosat, aki annyit tud csak hozzászólni a témához (de azt több hozzászóláson keresztül), hogy az ezotériában lenne a helye és hogy töröljék a kérdést. Nem hinném, hogy ő kicsit is gondolkozott volna az összeesküvése/nem összeesküvés dolgon.
2020. máj. 6. 16:52
 16/19 anonim ***** válasza:

"az ezotériában lenne a helye"

Sok helyen nagyon részletesen leírtam, miért.

Ha a 100. helyen éppen nem írtam le, akkor elnézést kérek.

"és hogy töröljék a kérdést."

Idéznéd, hogy ezt pontosan hol írtam?

2020. máj. 6. 22:18
 17/19 anonim ***** válasza:

Tessék:

ezek aztán tényleg a tudományba valók!

2017:

https://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__termeszettudomany..

2018:

https://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__termeszettudomany..

És persze mai kiemelések, ma is aktív a kérdés.

2020. máj. 7. 00:53
 18/19 Wadmalac ***** válasza:
100%

Hát ebből az első egy abszolút áltudományos maszlaggal foglakozik, a másidknál a kérdező nem hajlandó megérteni, hogy amit ő állít az misztikum, nem tudomány.

Nem tudom, pontosan mi alapján szelektálnak az adminok, de nem valószínű, hogy mélységében kivesézik a kérdés, a válaszok milyenségét.

Esetlegesen néha csak a kérdés-főcím alapján döntenek, vagy csak akkor váltanak kategóriát ha sok ilyen kérés érkezik ugyanarra a kérdésre.

Ők sem mindenhatók és biztos nem 24 óra minden percét erre szánják, valószínűleg nem ebből élnek.

2020. máj. 7. 07:16
 19/19 Wadmalac ***** válasza:
100%

"Lásd például a vírusos kérdésnél a 67 százalékosat, aki annyit tud csak hozzászólni a témához (de azt több hozzászóláson keresztül), hogy az ezotériában lenne a helye és hogy töröljék a kérdést. Nem hinném, hogy ő kicsit is gondolkozott volna az összeesküvése/nem összeesküvés dolgon."

Én azt is meg tudom érteni, akinek már annyira tele a hócipője a sok hülyeséggel, hogy ennyivel elintézi az ezredik ezokatyvaszt.

Xar ám ezredszer elmondani ugyanazt a cáfolatot és végül látni, hogy borsó a falakra.

2020. máj. 7. 07:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!