10:3? Érdekes kérdés.
Figyelt kérdés
10:3 = 3.33333333.......
De mikor lesz vége hármasoknak???? valamikor csak vége lesz nem? xDDD
2010. júl. 28. 20:21
21/29 A kérdező kommentje:
Pedro a kettes válasz az igaz
2010. júl. 29. 09:32
22/29 anonim válasza:
Nem kell ennyire félni a végtelen számú hármasoktól, ez csak a 10-es számrendszer hibája. A hármas számrendszerben a 10:3 = 1.01
24/29 anonim válasza:
A 10-ben a 3 az 3.33. Ezt ha visszaszorzod, akkor ugyebár 0.01 hiányzik, ami a 10-nek az 1 ezreléke, vagy 0.1 százaléka, ennyi a pontatlanság az eredményben. Ha több 3-ast ír, akkor egyre pontosabb lesz az eredmény, de soha nem lesz olyan hogy ez az eltérés 0 legyen, bármennyi 3-ast is írsz a szám végéhez.
25/29 A kérdező kommentje:
de méééééééééééééééééér?
2010. júl. 29. 21:21
27/29 anonim válasza:
Mert a párhuzamos vonalak a végtelenben találkoznak. Nem ellentmondásos? Ha találkoznak, van vége a végtelennek. Miért nem úgy tanultuk, hogy a végtelenben sem találkoznak? Én vagyok az a válaszoló, aki nem érti, nem tudja elképzelni a végtelenséget (világűr). Jól le lettem pontozva, de le van ejtve. Példának írták, hogy a földet végtelenszer körbe lehet gyalogolni. Okés. De valaki azonkívül, hogy a végtelenre azt mondja, azért végtelen, mert nincs vége, tud józan paraszti ésszel felfogható magyarázatot adni? NEM. Azért végtelen, mert ez a neve, tehát mert csak. És a kígyó bele harap a saját farkába.
28/29 anonim válasza:
Kedves kérdező, mivel úgy látom, hogy nem csak poénkodsz, hogy nem érted, és tényleg érdekel (remélem), ezért irom, hogy vannak olyan dolgok a matekban, amit nem lehet megérteni előzetes matektudás nélkül. Szóval rengeteg olyan dolog van, amit nem fogsz tudni felfogni úgy, hogy nincs előzetes ismereted valamiről, mert akkor még nem alakult ki az a kép a fejedben, ami kellene az értéshez. Ezzel az egésszel most azt akarom sugallni, hogy az is lehet, hogy valamit ezért nem értesz, és a világ összes embere sem tudná elmagyarázni, mert hiányzik előzetes ismeret. Ezzel segítő szándékkal írtam, lehet teljesen rossz gondolat.
29/29 anonim válasza:
Meddig tudsz elszámolni? Végtelenig?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!