Villanyszerelés sziasztok a kérdésem a köv, az nagyon rossz ha 2,5 vezetékből 10 db ot és két 1,5 vezetékből 2 db ot teszek egy 16 os csőbe?
Figyelt kérdés
mi a szabvány ami megmutatja hogy mennyit szabad behúzni, és kérlek akik csak meg akarják mutatni mennyire le tudnak oltani azok inkább ne írjanak.2020. ápr. 27. 10:02
1/6 anonim válasza:
Nem fog beférni. Nincs rá szabvány. Csak férjen be, kényelmesen. Maximális behúzási erőt adnak meg.
2/6 anonim válasza:
A 2,5-es MCu szerelő vezeték átmérője kb. 3,5mm a 1,5-esé 3mm. Biztos nem fog beférni. A 16-os cső belső átmérője max 15.
3/6 anonim válasza:
A már visszavont MSZ 1600-1:1977 F3 függeléke írta meg, de olyan biztosan nem volt benne, hogy kétféle keresztmetszetűt mennyit. És amúgy a táblázat a szabvány megfelelő pontjaihoz illeszkedett, tehát onnan indult a dolog, hogy ha azok a követelmények teljesülnek (hossz, kanyarok száma), akkor mennyi.
Egyébként meg 5 db 2,5-est engedett 16-os csőbe. :)
Amúgy hogy van ez, hogy a kérdés az, hogy nagyon rossz-e, aztán ott a feltétel, hogy nem lehet leoltani, tehát nem szabad azt válaszolni, hogy igen, ez nagyon rossz? :D
4/6 anonim válasza:
Bocs véletlenül elküldtem a fél választ. Ha "csak az anyagot" nézem, akkor talán befér. A 16-os cső belül kb. 15mm átmérjű (kb. ha vékonyfalu), Ez 176,6mm2 belső keresztmetszetet jelent. Egy 2,5-es vezeték külső átmérője 3,5-4mm; ha 4mm-el számolok 12,6mm2 egy ér keresztmetszete ebből 10 db. 126mm2, a 1,5-es vezetéké 3mm 7mm2, ebből 2 db. 14mm2. 126+14=140mm2. Kizárt, hogy beférjen. És itt figyelembe se vettem, hogy kerek a vezeték, meg, hogy nem egyenes.
5/6 A kérdező kommentje:
én beküldtem szóval lehetséges csak zavar, amúgy mindenkinek köszönöm, tök rendesek voltatok válaszadáskor amit ha hiszitek ha ne nem de köszönök
2020. ápr. 27. 12:17
6/6 A kérdező kommentje:
főleg hogy volt benne egy kanyar :(
2020. ápr. 27. 12:18
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!