Mire lehet és hogyan ezeket az alkatrészeket használni?
Ezekből legegyszerűbb az a kismotor, egy kapcsoló, egy ceruzaelem foglalt (két elemhez), némi vezeték, és akkor ki-be tudja kapcsolni. (A vezeték csatlakozásban segítened kell neki, de nehogy nekiálljatok forrasztgatni.)
A másik lehetőség valami ilyesmi készlet:
Van legója, de ha veszek egy olyan motort hozzá, akkor sem tudom mit kell vele csinálni. Találtam egy ilyet, ez tetszik: https://www.youtube.com/watch?v=dt6ipWP2e4Y
Ez nagyon bonyolult?
Felejtsd el a LEGO-t, az ilyen gyereknek más kell.
Vegyél neki néhány motort (esetleg olyat is ami hajtóműves és valamilyen kereket forgat), több féle színű (kék, piros, fekete, stb) PVC borítású wrap huzalból (0.5mm2) egy-egy gurigával (kb 200-300 méter van egy gurigában, hidd el kelleni fog annyi), néhány mikrokapcsolót (váltóérintkezőset), nyomógombokat, laposelemeket (nem kell hozzá tartó, könnyű ráforrasztani, rátekerni a vezetéket), egy marék LED-et (piros, sárga, kék, zöld színekben), hozzá ugyanannyi 330 ohmos ellenállást, ha nem bánod hogy hangja is lesz, akkor 5V-os buzzert (elég 1, jóból is megárt a sok), pillanatpákát (legyen hozzá tartalék hegy bőven), forrasztóón (1mm-es 100 gramm), egy digitális multimétert (legyen hozzá olyan mérőzsinór is, ami krokodilcsipeszes), jó minőségű csavarhúzó készletet (legalább 6 darabos), kombinált fogót, csípőfogót, esetleg egy blankoló fogót. Ha nincs barkács asztal a lakásban, akkor egy nagyobb lap linóleumot, amivel letakarhatja az íróasztalát, hogy ne tegyen kárt benne, ha forraszt, szerel.
Imádni fogja.
Egy 10 éves gyerek nem biztos, hogy ezt annyira élvezni fogja, és ahhoz képest, hogy talán 10 perc után megunja, nem is olcsó, főleg a szerszámok, amik egy 10 évesnek nem is veszélytelenek.
Egy Lego készlet legalább arra lett kitalálva, hogy a gyerek ne vérezzen, ha nem muszáj. Jó, tudom, hogy nem öt éves, de valódi alkatrészekkel, szerszámokkal ráér barkácsolni 14-15 évesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!