Miért tiltják a gyártók a szőnyegtisztító porok ( pl vanish) vízzel való érintkezését?
"Kevertél már porcukrot vízbe? Nem hiszem, hogy abból sár készült volna."
Látszik, hogy még az alap kémiai ismeretek sincsennek meg.
Amikor porcukrot oldasz fel vízben, az csak véges koncentrációig működik. Mert az oldóképességnek van egy határa (ami hőmérsékletfüggő) amiről csak az olyan emberek nem tudnak, amilyen magad is vagy.
"Kedves első válaszadó a mosóporból sem lesz sár ha vizet adunk hozzá"
És mostál már egyáltalán életedben? Még az automata gépeknél is, a mosópor adagoló helyén mosás után kismennyiségben mosószeres massza képződik.
Nincs szóval szó semmiféle (jelentős) kémiai reakcióról, meg hatásromlásról, stb. Az van, amit leírtam és ezt vegyészmérnökként mondom.
Azért nem szabad vizezni, mert tartalmaz annyi nedvességet, hogy ne okozzon problémát, érdekes anyag, így por formájában aktív és kefével bele kell dolgozni a szőnyegbe, majd hagyni kell teljesen megszáradni és jó porszívóval, megfelelő szűrővel simán ki lehet porszívózni, én új zsákot teszek mindig be és a szűrőbetétre is figyelek, nincs vele gond, a vizezés nem használ neki, szerintem ne próbáld meg, valami spéci anyag miatt nedves, csak elrontod az egészet, ha külön vizezed.
Ha nedves, vizes lesz a szőnyeg, akkor a rostok beszívják a port, de ha úgy használod, hogy elő van írva, akkor a por szívja magához a koszt és nem ragad a szőnyegbe.
Sőt, vigyázni kell, hogy totál száraz legyen a szőnyeg előtte.
Ez ilyen csúcstechnológiás módszer, de jó, használtam egy párszor, a maradékot rendesen vissza kell zárni.
Kedves #1!
Ismét meg kell szólítanom az egód, ami úgy tűnik az enyémnél is magasabban jár. Mérnökként ismered a statisztikát gondolom. Mond az valamint, hogy 0% válasszal kardoskodsz?
Mellesleg éppenséggel tisztában vagyok vele, hogy mit jelent a telített oldat. A sok számoddal pedig igazán megérthetnéd, hogy morfológiailag van különbség. A sár nem csak vizes föld. Nyomás hatására alakul ki az a reológia, ami jellemzi. Nem pedig a víz miatt. Különösen ha összemérhető a tömege.
Háziként keresd ki, hogy készül a méz. Utána folytathatjuk ezt a "sárdobálást".
Köze sincs a valósághoz a válaszod. Mégis miért ragadna oda? Általánosságban a tisztításhoz micellák kellenek, ami pedig tipikusan oldatban alakul ki a kritikus micellaképzési koncentráció felett. A saradat femtoszekundom alatt beoldaná a hozzáképest mérhetetlenül nagy mennyiségű micella. Nyilvánvalóan két lehetőség marad. Vagy egészségre, vagy hatásfokra káros reakció megy végbe.
Bocs, elméleti kémika üti a vegyészmérnökit :).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!