Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Miért érzem azt mintha elcsúsz...

Miért érzem azt mintha elcsúsznák?

Figyelt kérdés
Amikor lefekszek aludni néha olyan érzésem van mintha elcsúszonák (meg is rándulok) (de tényleg teljesen olyan) mi lehet az oka?
2019. okt. 8. 20:40
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
78%

Mi?

Szédülsz?

Ez így kevés adat.

2019. okt. 8. 21:52
 2/12 anonim ***** válasza:
76%

Értem miről beszélsz, nekem is sokszor van, föleg ha nagyon fáradt vagyok.

Elkezdek álmodni és hirtelen megcsuszok valamin és összerándulok teljesen. Mindig az elalvás elején. Tök mindegy mi történik, megcsuszok a lépcsőn, a jégen, vagy csak úgy a semmiben, mindegy mit álmodok. Jellemzően fel is riadok rá, aztán visszaalszok.

2019. okt. 8. 23:53
 3/12 anonim ***** válasza:

Nekem ez a modszer segitett. Nezz meg par videot kozuluk. Elmagyarazza, mi tortenik - nekem eleg volt megcsinalni ket egymast koveto napon, es mar masfel eve, hogy nem jott vissza.

[link]

2019. okt. 9. 04:21
 4/12 A kérdező kommentje:
Köszi! Pont olyan mint a 2 es nek!
2019. okt. 9. 05:41
 5/12 anonim ***** válasza:
Én eddig nem negatív dologként tekintettem erre. Megfigyeltem, ha ilyen van, akkor utána nagyon mélyen alszok mindig. Szóval ha összerezdülök tőle és felébredek, akkor valahogy olyan fura nyugalmat érzek, hogy "na ez végre egy tartalmas alvás lesz", becsukom a szemem és már álmodok is.
2019. okt. 9. 07:34
 6/12 anonim ***** válasza:
Nekem is van ilyen. Múltkor akkorát rúgtam, hogy megrándult a lábam. Szerintem az agy csinálja, de nem hinném, hogy komoly dolog lenne.
2019. okt. 9. 09:42
 7/12 anonim ***** válasza:

Ez inkább orvosi kérdés.

Akkor fordul elő ilyen, ha már álmodsz, de még nem működik az alvási bénítás.

2019. okt. 9. 13:05
 8/12 Wadmalac ***** válasza:
100%

Az elalvási fázisban olyan, mintha az egyensúlyszerv és ezzel a tömegvonzás adata kihagyna, egy pillanatra mintha nulla G-ben lennél.

Előfordul. Lehet, hogy tényleg az alvási bénításhoz van köze.

2019. okt. 10. 08:16
 9/12 anonim ***** válasza:

"Lehet, hogy tényleg az alvási bénításhoz van köze."

Konkrétan ahhoz van köze, ld: alvási paralízis (bénulás). Közrejátszhat még a hipnagóg hallucinációnak nevezett érdekes jelenség, vagy általában az elalváskori vagy felszínes alváskor jelentkező folyamatok.

2019. okt. 19. 21:32
 10/12 A kérdező kommentje:
Aha
2019. okt. 20. 10:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!