Mi az az anyag ami a régi krétákban használták és lázat okoz?
Gondolom a krétapor kötőanyaga, ami összetartja az egészet.
De lehet, hogy anno is csak kamu volt a láz, esetleg placébó alapon tényleg jött néha.
A kréták főként túlégetett gipszből vannak, adalékként lehet benne kalcium-karbonát, vagy színező anyag.
Esetleg kis mennyiségben oldható bárium vegyület is előfordulhat. De a bárium mérgezésnek egészen mások a tünetei hányás, hasi görcsök, magas vérnyomás stb., de láz nincs a listán.
- Passz.
Azt hiszem a kréta-láz csak városi legenda.
Volt aki nem szerette az iskolát, de hogy valaki krétát evett volna, olyat nem hallottam.
"Míg más olvasott meg írt, ő csak ordítani bírt.
Megette a könyvlapot, s utána tintát ivott."
#1 Válaszadó! A langyos zsír alkalmas iskola / dolgozat elkerülésére.
Csupán nem lázat, hanem más erőteljes tünetet csinál. Azzal a kockázattal jár, hogy a diáktársak, és a haveri kör évekig röhögve emlegeti. (XD) - Trotty!
# 4
igen tudom, azért írtam
és sokkal mókásabb is, mint a kréta
mondjuk, ha túladagolják, akkor jön az felül is
Nem langyos víz, hanem langyos zsír volt az első válaszomban.
Jó a brutál sós meleg víz is, de az biztos hogy nem alul fog kijönni.
Izé, az ilyen önpusztító kísérletezés helyett inkább tanulni kéne, nem?
És különben is, okos tanár az ilyen menekülések után is meg tud copatni.
Még régen a műegyetemen is volt oylan, hogy a vizsgák előtt két diák nem tanult időben, úgyhogy felhívták a profot, hogy kérnek halasztást a vizsgáról, mert Balatonon ragadtak a kocsival defekttel, a pótkerék is rossz.
Megkapták a halasztást.
A vizsgára bemehettek külön később, prof szétültette őket két külön szobába, aztán a feladat után az utolsó kérdés a legtöbb pontért az volt:
Melyik kerék?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!