Lehetséges lenne egy élő embernek beépített kopoltyú amivel a vízből ki tudná szűrni a levegőt?
Előző:
"vagy b@szakodhatunk a kromoszomaszelvenyekkel, ha a genetikai rekombinacio soran halgeneket ultetunk emberi genallomanyba... nem ajanlom senkinek. addig meg ott van Kevin Costner a Waterworld-ben, Icthyus Sapiens...asszem"
Fingod nincs, hogy a fenti mondatból mi mit jelent, ugye? Meg hogy az egész hogyan működik.
A DNS nem olyan mint egy tervrajz, hogy ha átrakod egy darabját más DNS-ébe, akkor az olyan, mintha szárnyat rajzolnál az autóra.
a szarnyas auto eleg felszines pelda. nem, nincs fogalmam semmirol, csak arrol, hogy az emberek barmire kepesek, amikor azt hiszik, valamit pontosan ertenek. csak egy groteszk peldat hoztam fel. sajnalom, ha kellemetlenseget okoztam.
de elmondanad minden indulat nelkul, h mi nem stimmel abban, amit irtam, azon kivul, h kivitelezhetetlen? talan a kromoszomaszelveny nem kapcsolodik a genetikai rekombinacio folyamatahoz? csak h vilagosan lassak
Lehet, hogy már foglalkoznak az ötlettel, de még nem hallottam mesterséges kopoltyúról. Arról viszont igen,hogy a vízbe tesznek valamilyen anyagot, és attól a víz belélegezhetővé válik.
A mesterséges kopoltyúnak az lenne a haszna, hogy víz alá is lehetne menni lakni. Viszont lehet, hogy az alanyok elvesztenék a hangjukat.
Remek, hogy aki idáig írt, senkinek sincs fogalma a tudomány mai állásáról.
Végeztek már ilyen kísérleteket: egérrel és emberrel is. A tüdő feltölthető folyadékkal, amelyből fel is tudja venni az oxigént (oxigénnel dúsított víz kell, mert az, ami a természetes vízben van, kevés ehhez).
A gond az, hogy a CO2-t nem tudja jól leadni: tehát működik, de csak néhány percig.
A másik gond, hogy mélyen a tengerszint alatt a víz már olyan sűrű lenne, hogy az izmok nem bírják mozgatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!