Miért van ez? Kiegben leírom.
Egy példát írok:
Most este filmet néztem szgépen, és közben bekapcsoltam a ventillátort a szobámban, és akkor úgy "durrant" egyet a hangfal. De mással is volt már így, pl. felkapcsolom az asztali lámpát, ilyesmik.
Ez miért van? Nem gond ez? Sérülhetnek a cuccok így?
És azt honnan tudom, melyik független konnektor. Úgy rémlik nincs kapcsolási rajz a szobámhoz.:D
Amúgy egyik az egyik konnektorban van, a másik meg a szoba másik végében egy másik konnektorban.
Címszavakkal segíthetne Valaki, hogy önerőből merre keressem az okát.
Köszönöm.
Földelési gond is lehet. Sztem nincs megfelelően földelve az a konnektor, amiről üzemelteted a cuccot.
Mamáméknál is van ilyen, pl. a konyhában vág az elektromos késsel, és a szobámban (!) pattog a hangszóró.
Vagy a biztosíték kicsi, ami a villanyóránál van. Általában 20-30Ampereset szoktak betenni családi ház egy áramkörébe, lehet, hogy a működő gépek áramfelvétele nagyon közel van a biztosíték határához.
Próbáld meg azt, hogy a szobűban jobban szétdobod a konnektorok között a gépeket, ne egy konnektorba legyen egy nagy elosztó amiről minden megy.
Ha meg biztonságot akarsz, szerezz be egy túlfeszültségvédőt, vagy egy túlfesz biztos elosztót, és a tv, számítógép meg az erősítő menjen arról. semmi más, lámpa se.
Ez mindenhol így van, nem tudsz ellene nagyon tenni.
Amikor egy fogyasztót kezdesz el üzemeltetni, akkor egy nagyon rövid pillanatra feszültségesés következik be. Ennek következménye amit leírsz.
Pl. ha bekapcsol a hűtő, akkor egy égő lámpa villanik egyet.
Ha a két fogyasztó azonos körön van, akkor különösen észlelhető ez, ilyen a hangszóró esete.
Vagy ha tv üzemeltetés közben az azonos körön működő lámpát ki-be kapcsolgatjuk, akkor a képernyőben "változások" figyelhetők meg, ill. pattogás hallatszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!