Ceruza akku töltése, hogyan?
Persze egyszerű a válasz. Akku töltővel. De én ezt másképp szeretném megoldani és kérdés, hogy működik e így?
Röviden: adva van egy zseblámpa, amiben 3db AAA méretű akku található sorba kötve. 3x1,2V ,azaz 3,6V.
Továbbá adva van egy akku töltő, amibe külön külön kell belerakni az 1,2V-os akkukat. Én viszont egyben szeretném a 3db-ot tölteni, anélkül, hogy kiszedegetném a zseblámpából. Inkább tennék a zseblámpára valamilyen csatlakozót és úgy kötném rá a töltőre. Sokat kell zseblámpát használnom és vagy vagy 12db szétszórva mindenhol. Szóval nem akarom kiszedegetni állandóan az akksikat. Tölthető így 3db sorba kötve egymással ugyanazzal a töltővel?
Google: AA battery charger circuit
És még írd hozzá, hogy NiMH vagy Ni-Cd, attól függően, milyen fajta aksi.
Értem, hogy az akksitöltőbe tennéd, de a töltés idejére ekkor az tök mindegy, hogy az akksin van, vagy a töltőben, hisz csak annyi a különbség, hogy a dót melyik végén vannak az ellenállások. :)
A bekötés így is úgy is párhuzamos kötést eredményez.
Mikor írtad, hogy ellenállást pakoljak neki, akkor elsőre arra gondoltam, hogy magára a kábelre tenném az ellenállásokat, amit leválasztok a töltőről is és a zseblámpáról is.
A töltőre nem tenném fixen. Jobb, ha az eredeti állapotát is meghagyom.
Egyetlen dolgot nem tudok megtenni, hogy a töltőáramot szabályozzam. Ezen nem lehet ilyet tenni.
Ahogy akarod,de az akksikon nem maradhat töltés után.
A töltő áram maximuma azért fontos,mert ha túlmelegszik az akksi,akkor e-hulladék lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!