Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Izzó miért ég ha le van...

Izzó miért ég ha le van kapcsolva?

Figyelt kérdés

Van egy ilyen dimmer kapcsolóm, [link]

hozzá ilyen izzóból egy tucat,

[link]

az a bajom hogy a kapcsolót mikor kikapcsolóm halványan még mindig világit az izzó. Egyik gyártó sem tudott semmi hasznosat mondani, az izzó forgalmazó mondta hogy az izzó nyitó feszültsége 3V és azt szedi össze valahonnan. A dimmer biztos jó mert kicseréltük egy másikkal és azzal is ugyan az a helyszett. A bekötés szintén jó mert a funkciók működnek a dimmeren, kapcsól fel le és dimmel is csak mikor ki kapcsolom nem kapcsol ki teljesen. Valakinek esetleg ötlete mi lehet?

2018. nov. 9. 08:00
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Neten olvastam rá megoldást, 220-330nF/400V-os, nem elektrolit kondenzátorról írnak, én viszont 470nF/310V-os kondenzátort kaptam, ez is megfelel a célra.
2018. nov. 9. 18:44
 12/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm, kipróbálom.
2018. nov. 9. 19:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!