Génsebészettel milyen orvos foglalkozik?
Biológia BSc, MSc, Orvosi biotechnológia MSc
El kell menni laborokba TDK-zni, és lehet foglalkozni mindenfélével. Szekvenálás, rekombináns technikák stb...
Nyilván embernél csak emberi genom elemzéséről van szó. Esetleg CRISPR, vagy génmódosító vírusok tervezéséről. Ezt kutatásban és gyógyászatban is használják.
Tehát lényegében nem orvosok, hanem kutatóbiológusok foglalkoznak ezzel. Természetesen orvosi diplomával is sokan mennek kutatónak.
Igazából nincs ilyen orvosi szakma hogy "génsebész". Még nem tartunk itt... ilyen értelemben egy programozó diplomával is lehetsz génsebész.
Köszi, igen azt sejettem, hogy nincs ilyen orvosi irányzat külön, csak azt nem tudom, hogy ki az aki leginkább rendelkezik olyan alappal, hogy ilyen irányban kutasson.
Olvastam, hogy valószínüleg a HIV-re is ilyesmi terület kutói fognak megoldást találni például... Nagyon érdekel.
Amúgy az orvosi biotechnológia inkább informatikai terület, nem?
Még ezt a kérdést is én tettem fel, esetleg ránézhetnél:
https://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__tanul..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!